berapa ramai dah?

Friday, May 20

tak ada lah sedap sangat movie nur kasih tu


first thing nak ucapkan tahniah kepada pengarah filem Nur Kasih ni kerana telah meningkatkan penjualan tisu-tisu di Malaysia dan sekaligus memajukan perniagaan mereka dalam masa terdekat ni.





kepada sesape yang belom tengok tu, aku konfem korang mesti dah agak dah yang movie ni akan menyebabkan empangan air mata korang pecah. bukan setakat air mata okeyh. air hidung pon sama. kalau nangis dalam panggung beriye konfem hidung tersumbat. dah sudah satu hal mase tu. nak tarik nafas takut bunyi. nak biar tak selesa. haha.


so, bagi aku movie ni tak ade lah best sangat macam yang dibayangkan. daripada 5 aku bagi 2.5 bintang jek. tak yah lebih-lebih. bukan sedih sangat pon kan? pelik kan. antara 10 orang yang post, aku lah satu-satunya manusia yang cakap cerita tu tak best. tapi aku ada my own reason why I said like that babe. chill ok?


setakat tengok trailer, memang tak lah feeling tu nak datang. sebab tu aku belum boleh kata movie tu best. cehh, gaya macam dah tengok. haha. habis tu, semua orang sibuk post pasal movie ni. sedih lah, rugi kalau tak tengok bagai. aku jeles beb. seriyes aku jeles. aku tak tau nak tengok bile. wawawa ='(


sesape tolong belanja aku lah. kesian kat aku. penganggur yang kesepian ni. ehehe


14 comments:

Khai said...

ko dah tgk ke belom? konpius aku. punye la semngat nak bce. hehe

huda jamil said...

sori khai. aku belom tengok la. aku just wat entry seakan-akan je. ahhaha

zippo miller said...

Bru jek nak Drop komen nak bg tau yang kite ni sependapat pasal membangkang apa yg org lain kate best huhuh

huda jamil said...

zippo: alamak. nnt bile aku dah tengok aku gtau la same ade kite bsekutu atau x. ehehe

Anonymous said...

sebenarnya cerita is not what ike what you expected.harapan tinggi menggunung for nur kasih the movie.tapi biasa je.mostly mereka yang pergi tengok semua keliru kejap kenapa sekejap nur jadi tua lepas tuh muda balik.betul lah cakap orang,buat movie tak sama macam drama.senang cerita,movie neh punya feeling macam tak sampai dekat lota.lagi satu,diorang punya efek buat file macam letupan,kaca pecah semua nampak betul2 teknik komputer.so,semangat dah lemah dah kat situ.saya tak tahu lah kalau awak geng dengan saya ke tak lepas tengok filem neh,tapi jangan mengharap sangat lah ye. :)

huda jamil said...

to anonymous: yeke? ni y sy nak tengok ni. nak nilai sndr pd pndangan sy. nway, thnks for the review =). nk tengok lah..

tim said...

sapa2 yang minat drama dia, maybe akan minta movie dia.

huda jamil said...

tim: mgkn sy akan minat. so, belom tgok x pdt nk ckp kminant lg. ehehe

b e r i k e t e n a n g a n p a d a i k a n said...

kongsi lu da tgk x huda???

White Apple said...

sebenarnya dah tgk ke blm ni ? ckplah btul2 ..... cerita tu beslah

huda jamil said...

jimi: aku dah tengok beb cite kongsi tu. best! my name is tumulak =)

huda jamil said...

@white apple: sebenarnye kan, kan, kan, tak tengok lg. ehehe. cakap xbest sebab jeles =P

azam said...

jom p tgk uda..

huda jamil said...

kalau kau blnje azam, aku on je!