berapa ramai dah?

Sunday, November 21

kebosanan seketika !


aisyhh. bosan pulak study memalam macam ni. dekat rumah pulak tu. i need martopo now! sebab selalu belajar same-same dengan dieorang. adik-adik kat rumah menjeleskan aku okeyh. kepada dekan FPPSM, lepas ni exam cepat sikit bole? langsung tak ade mood nak study ni sebab cuti lame sangat. u lain da nak masuk sem baru kot. huhuhu. anyway, sebab kebosanan belajar tak tentu hala sebab last minute preparation, nak share benda ni la. at least dapat kurangkan rase bosan yang melimpah ruah dalam hati ni. kreatif betol!


(1) tak ada sudu ? jangan risau !




(2) seatbelt rosak ? jangan risau !




(3) TV baru terlampau besar untuk robok lame ? jangan risau !




(4) bilik terlalu gelap ? jangan risau !




(5) masalah dengan karen ? jangan risau !



(6) radio kereta kena curik ? jangan risau !



(7) rak buku penuh ? jangan risau !



(8) tak mampu beli GPS ? jangan risau !



(9) tak ada bekas untuk ais ? jangan risau !




(10) tak bagi orang lain tengok ATM anda ? jangan risau !




(11) tak pandai guna kereta luar ? jangan risau !




(12) signal astro macam haram time hujan ? jangan risau !




(13) heater rosak ? jangan risau !




(14) wiper kereta rosak ? jangan risau !




(15) rak barang hilang satu kaki ? jangan risau !




(16) tayar pancit @ hilang ? jangan risau !




(17) meja overload ? jangan risau ?




(18) baby asyik nak susu ? anda pulak nak ke pasar ? jangan risau !




(19) tak ade tempat skate ? jangan risau !




(20) pampers habis ? jangan risau !



ok . now macam mana ? mood study da ada ? soalan ni patot tanye kat diri aku . haha . hilang mengantuk aku .




Friday, November 19

my precious one !

19/11/2010 . ape yang special sangat dengan tarikh ni eak ? tapi setiap kali tarikh ni datang setiap tahun , aku mesti rase serba salah . kenape ? sebenarnye , ari ni birthday mak aku . my mom is my precious one ! tak ade siape yang bole ganti tempat mak dekat dunia ni .

luv u mom !

my permata hati . abah and emak .

insan yang sentiasa bersama tak kira susah atau senang

setiap tahun yang datang silih berganti menandakan setiap umur kite sentiase meningkat . macam tu jugak dengan mak . mak da capai umur 51 tahun ari ni . huda langsung tak rase gembire walaupun ari ni ari paling besar buat mak . sebab ape ? sebab huda langsung belum sedia lagi kalau ape-ape terjadi dekat mak . bukan menolak takdir tapi hati belum dapat terima lagi . tak dapat bayangkan macam mane kehidupan huda tanpa mak .

selama 20 tahun huda hidup dekat dunie ni , huda bole describe yang mak ni sangat cerewet . ade je yang tak kena kalau anak-anak die buat something . even kalau kemas rumah , dah kemas perfect macam mane pon , tetap mak tak puas hati . belom mop la , tingkap kotor la , robok berhabuk la . tapi huda tak kisah . walaupun kadang-kadang huda memberontak , hentak kaki , tapi sebenarnye huda appreciate sangat sebab mak masih nak nasihat huda . nanti huda dah kawen huda boleh praktikkan kan dekat rumah sendiri kan ? terima kasih mak !

mak memang suke marah . kalau salah sorang dari anak-anak mak buat salah , habis satu rumah kena api dengan mak . kadang-kadang tak puas hati jugak . tapi huda tak kisah . marahlah mak kalau dengan cara tu mak boleh kurangkan rase stress mak . huda tau , mak cepat stress sebab mak ada darah tinggi . lagi satu mak risau kan pikir kan anak-anak yang masih tak ada hala tuju hidup . mak tak kisah pun kalau mak tak makan . janji anak-anak mak makan . kadang-kadang kalau mak balik keje huda tengok beg makanan mak . huda tak sanggup nak tengok . mak sanggup tapau makanan seboleh-boleh nak jimat tapi kiteorang tak pernah pon perasan .
tapi huda janji mak , bile huda kerja nanti , huda akan kurangkan beban yang mak pikul . huda tak nak mak kerja lagi . cukuplah selama ni mak yang kerja bagi kiteorang makan ni janji huda . terima kasih mak !

huda suke time huda demam . mak akan caring sangat . suap makan , urut kepala dengan air asam jawa , urut badan . memang tak ada siapa lagi yang dapat buat macam tu selain dari mak . sebab tu huda teringin sangat nak demam lagi dekat rumah . tapi belum dikabulkan hajat tu lagi mungkin sebab permintaan tu sangat negatif . kali terakhir huda demam terok masa 7 tahun dulu , masa huda tingkatan 2 . demam dua minggu sampai kurus . mak la yang jage huda . terima kasih mak !

mesti mak terpikir kan anak-anak semua sayang dekat mak tak ? secara jujurnye kiteorang sayang sangat ! tapi kiteorang tak pandai nak luahkan dekat mak . mungkin sebab tak diajar dari kecik macam mana nak ekspresikan sayang kite ni . bagi huda sendiri , huda nak wish . nak sangat . tapi huda malu . jadi huda tulis je la dekat blog ni . sebab tu setiap kali birthday mak huda akan rase bersalah sebab huda tak pandai nak bagitahu semua itu . tapi nanti bile huda dah kawen mak , huda akan ajar cucu-cucu mak cara nak sayang orang .biar mak rase dihargai . bole mak ?

jadi , sempena hari lahir mak yang ke-51 ari ni , huda doakan semoga mak panjang umur , murah rezeki dan dijauhan dari segala perkara jahat . huda akan sentiasa ingat hajat mak . mak selalu cakap macam ni , "lepas huda dapat kerja , memang mak berhenti kerja , mak penat ". huda akan cuba sebaik mungkin mak untuk tunaikan hajat mak tu . terima kasih mak atas pengorbanan mak selama ni . terima kasih kerana sudi mengandungkan dan melahirkan kami adik-beradik .

sedih pulak . macam nak nangis . tapi aku mana pernah nagis . impossible ! ok la . wait for the next entry .


study ke fb ?

tibe la saat-saat yang ditunggu-tunggu oleh student tak kire la belajar dekat institusi kerajaan or swasta iaitu final exam . same la dengan aku . i like exam ! hari 1st masuk kuliah da tanye da ape topik masuk exam . tu la serba sedikit perangai aku yang telah dikelentongkan dekat blog ni .

so , aku ade 4 paper , 23/11 , 25/11 , 29/11 , 2/12 . . .isyyh . kalau paper yang 29 tu lambat sikit kan ku boleh ikot pergi KL . nak tengok abang aku konvo . mesti best sebab semua ikot kan ? anyway , walaupon aku tak dapat pergi aku nak wish kat kau apis . tahniah atas kejayaan kau . tak kisah la diploma ke ape yang kau amik yang penting kau ade pengalaman kerja . aku tau kau nak sangat sambung degree kan . tapi kewangan family langsung tak dapat nak support impian kau tu . tapi tak bermakna belajar tinggi-tinggi akan terus dapat kerja . mane tau pengalaman kau kerja sekarang ni dapat tolong kau untuk peluang kerja yang lain . so , kau jangan risau sangat ea apis . just follow the flow . aku harap kau akan berjaye satu hari nanti . ok enough with my brother .

so sekarang cite pasal exam yang da nak kunjung tibe ni . aku kalau dekat rumah memang ke laut . asal bukak buku je nampak laptop . bile nampak laptop mule la teringat dekat streamyx . lepas tu mesti akan end up dengan aku online sampai lupe diri . terok betol ! gambar-gambar dekat bawah ni aku insert sekali untuk memvisualkan ape yang aku cakap @ mengeluh .


mule-mule study . . .

after that , ni la hasilnye . . .

go away la perasaan malas ni ! benci aku dengan kau . sebab kau aku tak maju-maju . hehehe . beriye je lebih aku ni .

ok la . wait for the next entry yea !


>>>


Tuesday, November 16

cite hot!

ting tang ting tang alexander! (sedutan cite chapalrela)

kali ni aku nak cite pasal bende hot ni . hot sesangatnye . pada jam 3.27 p.m. , aku telah diminte untuk menulis something pasal kawan-kawan aku dekat blog ni . korang memain kan , and amek ko aku post betol-betol .

cite 1 : dana si comel

nerd x die? (sekadar gambar hiasan)


fuyooo (sekadar gambar hiasan)


dana ni seorang kucing . hahaha . bukan kucing sangat tapi boleh dikategorikan sebagai manusia (jangan marah) . die sangat la keciknye tapi cantik jangan cakap la . da macam maria ozawa da . ooppss !

ape lagi pasal ko eak dana . antare martopo yang sedia ada , die paling muda that's why la die suke meleset-leset , gesel-gesel idong . like kucing la ko ni .

lagi satu , die ade taik lalat kat pipi belah kiri . memang tak dapat nak disembunyikan . hahaha . mata sedikit sepet coz ade keturunan cine . mana taknye nenek die mate biru oooo . kagum mak nok . nak ngok lagi mate nenek ko .

duduk kl dan berjiran dengan dj terkenal , linda onn . tapi die tak pena datang uma LO sebab setiap kali parents die dijemput die kat UTM . padan muke ko .

walaupun kecik tapi otak gelige seperti unte . pandai gile ko ni . setiap sem dekan kot . superwoman la ko .

sudah in relationship with shahidan hazree yang hensem . nak tengok ? bukak la fb die . aku doakan ko bahagie dengan shah ye dana . wish all your dream come true my dear !

duduk sebelah bilik aku kat UTM , bilik 210/K07 . meh ramai2 terjah budak ni .

ok la sekian saje cite sal dana ni . next tyme request lagi yek . hehehe .


cite 2 : zana si hot!


my roomie (sekadar gambar hiasan)


cantik sioot (sekadar gambar hiasan)

ok . ni lak roomate aku kat u . name die zana . pon pade mase yang same request untuk cite sal die kat blog ni . sedikit market di situ .

ok at first , die ni ade darah pakistan . that's why la hidung die mancung , tajam . lau wat potong kertas pon bole (jangan marah ea) .

baru2 nie die baru je belajar wat ketupat diamond . tak tau la die aplikasikan ke tak untuk raye aji esok . lau tak de subject AL mungkin ko tak diberi hidayah lagi kot untuk belajar . hahaha .

and lagi pasal zana , die baru dapat lesen kete minggu lepas as she stae at her own fb . hahaha . bole bawak aku pas ni gi jenjalan , gi karok tu yang penting tau . dana pon baru dapat lesen , aku pun . kami amik sesame lesen ni . tu la tiga2 ketol bole dapat sekali same .

lagi , mate die coklat ooo . cantik , menarik , tertarik , ko memang da boom la makcik . eah ? kadang-kadang hijau , kelabu , itam . nampak ngat tak real . werrk .

last thing die baru je couple with muiz . best fren die sendiri . gadoh2 kan da couple now . hope u will be happy with him forever and ever . aku doakan .

ok . tu je la cite sal korang . sebenarnye dalam martopo ade lagi 5 orang . nasib baik dieorang tak request cam awek 2 ketol nie . hehehe . nak lipat baju now . daa !

wow ! request bertambah . ok2 aku cite pasal martopo yang lain lak ea .


cite 3 : dyan si ketua !

ok . now is diyan . lau kat u , dyan la yang bertindak as ketua dalam martopo . bukan ape kiteorang ade idea , pendapat , tapi setakat cakap je la . bertindak ? oh no please ! hahaha . gedikss gile aku . so , disebabkan mom die kerje bahagian pengurusan , menjadikan die nie terurus serba-serbi . bayangkan la ea . baju dalam baldi tak pena ade . sentiase dibasuh . great tak ?


feewiit

ni pic die . same macam dana , bertaik lalat kat pipi . trademark dyan ni asal senyum mesti nampak gigi . lau tak nampak gigi tu maksudnye bukan dyan la , baik hati-hati . hehehe

duduk kat kota tinggi . lau korang kat kota jangan buat pasal kang tetibe informer bapak die inform kat en. dahlan . oh no ! bapak die ni famous gak la kat sane . cam ne nak explain ke 'famous'an die eak . ala korang pikir cam biskut famous amos la . famous tak ? famous tak ? so lau nak buat bende2 terlarang jangan buat kat sane . buat kat tempat lain tak pe .

my skandal...hehehe

da berpunye da . feewit . ni la boy die . muke same cam ade jodoh je korang . hope bahagie selalu . kalau kawen jemput aku . ko mesti ingat dyan . faez ni kan skandal aku jugak . kan ? kan ? hehehe .

"tidak , bole tidak !" word yang paling takut didengar . takut sangat . kepada dyan jangan cakap bende nie selalu sem depan . kite kan 1 group psm nanti . aku tak bole pressure sangat . nanti aku pengsan berhari-hari . miang tak ?


cite 4 : as awek scoot

as . ape aku nak cakap pasal as . as seorang manusia . yeke ?

ok . mase 1st time nampak as aku ingat die kerek gile , kekwat and bajet sikit la . mase tu minggu orientasi la (MHS) . aku tak pena nak cakap dengan die sebab takut kene speaking . masak aku . cakap berterabur . aku pikir cam tu sebab aku macam pena terdengar die speaking time jawab call . so , aku assume sendiri la . sori ea !

rupenye as ni tak ade la cam tu . totally not. die ni senang nak diajak berbual . tak pena bosan la dengan aku die nie . sebab aku kan suke mengarut , and die pon layaan je la aku yang bengong nie . lagi satu as nie sentiase cool , bak kate ko , ko ni last minute person . so , lambat camne la ko tetap cool . bagus eak . aku tak ble nanti aku nangis how come . ea wait , wait . huda nangis ? impossible !

woot woot . . .

uri baba . uri baba .

ni la die . agak kecomelan di situ . ramai admire kot . kan as ? hehehe . sebab nie la mohabbat man datang menjelma menjadi raja kat hati die . name mohabat man tu khairul akmal . sentiase senyum . ak kagum ! same with dyan , zana . semoge kau bahagie . aku hope dream kau come true as u wish !

as , aku nak pergi melaka nak jumpe akmal . bole ? hehe . sebenarnye aku nak gi jenjalan kat taman botani yang ko cite cam ari tu . syook ooo . nanti ade mase martopo pergi sane ea .


cite 5 : sazni pemaju negara !

asal aku buat tajuk macam tu untuk ko eak sazni ? sebab kan aku pikir ko ni kan jenis yang suke update pengetahuan am ko . so , secare tak langsung ko akan tahu jatuh bangun ekonomi negare and ko kan suke protokol . so, bole bangunkan negare ! ade connection tak ?


versi korporat (pemaju negare)


plesing abis kat nusajaya

ok sazni ni sangat menggunekan broadband die ni dengan sewajarnye . selain dari download cite blue , ea tak cite bez-bez ko suke surf pasal what happening now . bile ko cakap dengan zana , dyan pasal bende2 tu aku hanye mampu memandang , memdengar dan menyentuh ! sebab aku langsung tak tau ! aku akan jadikan ko sebagai idola internet aku sazni ! ko ingat tu .

sazni . ko ni agak blur jugak . kadang-kadang cite dengan ko macam cite dengan spende . tak ade effect . haha . and lagi satu yang paling obvious pasal ko , ko suke peluk pinggang orang ! meremang bulu tengkuk aku dok bile ko buat macam tu . maybe sebab aku tak biase . mungkin adik ko , afni da biase dengan keromantikan ko cam tu eak ? kalau ko kawen mesti macam ni jugak kan. bagus , keep it up !

aku suke semangat ko . lagi-lagi time karok lagu i will survive . memang haru time tu dengan ko melompat-lompat . i like ! baru havoc tak . martopo in da house ! anyway , bile nak karok lagi . aku mengidam kot .


cite 6 : yaya > partner aku dalam business

ni la yaya yang cantik . macam scha alyahya . tengok gambar tak nampak sangat tapi bile tengok secare live baru nampak kesamaan die . bangge aku dapat kawan dengan artis .


mata ibarat mengkudu . . .

abaikan budak kecik yang comel di sebelah


die ni suke sangat terase . sangat . tapi perasaan touching ni pon asal dari keturunan . aku tak kesa sangat sebab aku baik . tak pena buat die terase . kan yaya ?

rambut panjang mengurai memnbuat orang tertawan . mata kecik yang cantik . tapi bile bab mate gatal aku tak bole tahan . aku curious nak tau kenape ko beriye sangat menggaru mate ko sampai berbunyi kot . takut aku kau tau tak ? cube perbaiki care garuk mate tu ea .

yaya ni orangnye agak memahami . sebab sifat macam tu aku suke bercerite dengan die . kadang-kadang sampai mengutuk pon ade . bile time aku kutuk orang kau akan marah and kau akan kate , "huda ! tak baik tau !" tapi , after tu kau pulak join mengumpat , menokok tambah . hahaha . tak bole pakai betol ustazah ni .

ko suke business same dengan aku . so , bile nak jalankan HUYA corporation . aku rase mesti maju sebab kite owner nye . hahaah . berlagak gile aku kan . sangat berlagak .

aku suke la ko denagn mirul . sweet ! mandi mandian strawberry . so , hope kekal la korang sampai bile-bile . kawen jemput , tak jemput putus kawan forever and ever !

yaya , bile nak tengok zombie kg pisang lagi ? bez gile cite tu . aku rase bole menang award kot cite tu . hahaha . "zomba ke , zombi ke , kite tak tau jantan betinenye , betol tak husin ?" 10 bintang untuk cite nie .


cite 7 : ila konpius girl !

the last member in martopo is ila . asal dari ulu tiram . muke matured macam da keje . tinggi melampai seperti zirafah . untung ade ko . bole panjat pokok untuk kiteorang bile ade buah-buah yang da masak . salute ! .


wow !


anggap je kat sebelah tu tak ade

ni die . bab tudung memang serah dekat ko ila. dalam satu sem , bape kali ko ubah gaye tudung ko. sangat innovative sesuai sangat la dengan motto u kite . mesti zaini ujang suke ko ! 'inspiring , creative and innovative mind .

one thing yang kene tau pasal ila nie . die tak pena belajar dekat kerusi selama tiga tahun dekat u . shock ? die selalu belajar atas katil . belajar kat situ , tidur kat situ , melampau gak kau ni . tapi bagus gak eak ko nie . kalau aku belajar atas tilam yang empuk tu mesti da lame jalan da . ke laut . so , kite berbeza sangat ila oii . ko tinggi aku pendek . ko kurus aku gemuk . ko putih aku hitam . ko jalan aku kereta . nonsense ! hahaha .

ila sangat suke masak . nape aku cakap macam tu sebab dalam bilik die ade 2 rice cooker . tak kesa la gune ke tak , tapi bile orang masuk bilik ko nampak bende tu , 1st impression orang akan cakap atau pikir pandainye ko masak. kelebihan ade rice cooker ! tapi memang betol la ko pandai masak , aku tahu tu .

sebenarnye kan ila . aku ade something nak cakap kat ko . ko kalau pakai heels jangan jalan sebelah atau dekat-dekat dengan aku tau ! nampak sangat kot beza kau ngan aku macam aur dengan tebing . eah ? entah la . so , nasihat aku ko jangan pakai heels sangat la . jeles aku .

ni la cite pasal member martopo . kami berbeza tapi sebab perbezaan tu la menjadikan kiteorang rapat sampai sekarang . setiap kekurangan dan kelebihan setiap kite ade gune nye . so , hope friend sampai bile-bile . sayang korang !


>>>

gema takbir

ting tang ting tang alexander!

pejam celik pejam celik da nak raye korban pulak . esok pulak tu . langsung tak terase . so di kesempatan ini aku nak mengucapkan selamat menyambut hari raye aidiladha kepada sume .

sebenarnye ade niat lain aku ni . aku nak tunjukkan yang aku ni da jadi seorang anak gadis yang da bole kawen da . nak tau sebab ape ? sebab ni la . . .

hasil titik peluh aku yang menitik-nitik (sebab tu masin!)

ni la bendenye . pandai tak aku anyam . pandai tak ? pandai tak ? actually tak de la ape sangat yang aku nak banggekan . sebab korang sume pon tau wat bende ni . cume bagi aku , wat ketupat ni penting sebab aku tak nak la nanti time aku da besa da kawen makan nasi himpit je . tak rase raye kot . tapi nanti ade jual lagi daun ketupat ni . silap2 zaman da maju ketupat pon order online . euwwww . tak nak aku !

aku nie beriye cakap macam aku buat sume . padahal aku tolong anyam je . the rest mak aku yang wat . hahaha abis nak wat camne . nanti tak ade la kredit untuk aku . asyik kredit kat mak je . mak da tak payah market lagi da . please mak , bagi la anakmu ni market pulak . eee ntah pape la aku ni, ke laut .

ok le . nak berkemas sebab esok kan raye . kang tak pasal mak aku jinggle bell , jinggle bell , emak membebel . . .


>>>


Sunday, November 14

rase bersalah

perlu ke aku rase bersalah ?

benda tu je yang aku dok pikir sekarang ni . bersalah pasal ape . pasal satu bende ni la . alkisah tadi tengah syok2 tengok tv ade orang bagi salam . as usual habit family aku . lau dengar je sore orang yang tak kenal teros la sembunyi and tanye secare berbisik . camni la "sape tu , sape tu ?" cam ni la habit dari kecik . mak tak pena tego pon sebab mak pon same . hahaha . sori mak .

and adik aku la yang kene tanye ape purpose orang tu memandangkan die on9 tepi tingkap . padan muke ko . hahaha . orang tu nak mintak sedekah rupenye . bende ni yang wat aku bersalah .

bersalah sebab nak bagi ke tak , nak bagi ke tak . bukan kedekut ke ape . tapi da banyak kali da orang yang datang mintak sedekah ni menipu . sebenarnye ade yang kaye . ade yang datang agent yang anta . naik van reramai pas tu turun kat kampung aku . whaa . asal mesti tempat aku yep . musykil . nak kate tempat aku popular tak jugak . carik kat google map pon belom tentu ade . tu yang aku cakap tak popular . lain la lau dorang mintak kat bukit antarabangsa . memang sah2 la dorang akan dapat what are they expected . silap2 round satu kawasan bole same ngan 1 bulan gaji . wow ! mantap .

berbalik kat cite tadi , mase kejadian tu pulak adik aku tanye aku nak bagi ke tak . ade tanye aku . mesti la aku suruh bagi memandangkan aku ni cepat rase bersalah . and aku kuarkan singgit adik aku kuarkan singgit . dapat la total 2hingget bagi kat die . bukan kedekut tau . tapi berjage2 . lau tibe2 orang tu kaye la kan mau menyesal . hahaha . hati busuk betol la kan .

ni la gunenye peribahasa ni . kerana nila setitik rosak susu sebelange . atau dalam situasi aku ni kerana penipu sorang abis semua pemintak sedekah yang lain . ade kena tak ? macam tak ade , janji layan je la .

ni je nak share . nak sambung tengok cite syurge cinte .lalala . ting tang ting tang alexader !


>>>

Wednesday, November 10

macam ni ke kawan...

hidup dekat u memang seronok . seronok sangat sampai kadang-kadang lupa diri kan . tapi aku tak macam tu la . "saya ada wawasan" . hahaha tetibe teringat dialog awie dalam cite zombi kampung pisang . bez gile cite tu . sampai sekarang aku masih ada kot cite tu . iklan sekejap ea .

berbalik kat tajuk aku kali ini . aku ada sorang kawan laki nie . rapat gile la ngan kiteorang sejak dari zaman tok kadok lagi (hiperbola sangat) . kire mamat nie die sangat rapat la ngan geng aku kat u yang lebih dikenali sebagai 'Geng Martopo' .

dengan die kiteorang boleh share cerita . tak kesa la cerite sedih ke lawak ke mengumpat ke . die sangat sporting . and one more thing about him die sangat kelakar yang amat . memang lau die ade ngan kiteorang tak pena senyap la jadinye . die memahami pon ade gak . ni yang best ade bestfren lelaki kan .

tapi lately ni die da lain . die kate die menyesal kenal dengan kiteorang . ayat die yang sangat menusuk bagi aku and aku tak bole lupe sampai sekarang is "kalau bole putar mase aku tak nak pun kenal dengan geng korang" . see?? sangat terase sampai sekarang .

die kate kiteorang kawan dengan die bile susah je . bile senang lupe die . maybe dalam bahase mudah die dipergunakan la kot . tak tau la ape yang ade dalam otak die sekarang ni . and die cakap lagi memang betol la ape yang kawan die cakap selama ni yang kiteorang ni jenis kawan yang macam mana . tak pandai appreaciate orang . suke mengutuk . tapi memang betol la kiteorang suke mengutuk a.k.a mengumpat . hahahaha . tapi tu secare dalaman and batiniah je . tapi aku nak cakap kat sini senang gile ko percaye kat kawan2 ko mentah2 bulat2 . ko langsung tak selidik and teros fire kiteorang . panas ni . hot...hot...

aku tak nak la kite grad tahun depan dengan perasaan yang macam ni . nak settle setlle abis . ok fine la kalau ko da taka nak kawan sebab kiteorang jahat kan . tapi kiteorang nak ko tau yang kiteorang tak seburuk seperti ape yang ko pikir .

come on la da besa kan . cam budak tadika jek nak majuk-majuk cam ni . biarlah ko nak pikir ape . tapi bagi kiteorang ko memang sangat best . kiteorang tak pena anggap ko kawan atas nama jek . lau ade ape2 kite share . gelak sesame . borak2 sampai mengumpat . and aku rindu la time kite hangout same2 . lagi2 time pergi kote ari tu, ko sangat gile . hahahaha .

abis bile da jadik cam ni da x de mood tau nak study . da la baru lepas 1 paper jek . banyak bebanan oooo . macam mane plan kite nak pergi bekok sesame . nak g uma zana lagi naik van . ko da tak ingat ke plan2 kite . siyes kiteorang tak pena nak gunakan ko .

lastly, aku harap sangat ko bole ubah persepsi ko kat kiteorang . bole lau kite nak putus kawan cam ape yang ko nak . tapi please . remove all bad impression ko kat kiteorang . tapi jauh kat dalam lubuk hati aku yang memang dalam lebih dalam dari orang yang menyelam aku nak kite bebaik balik . and lau kiteorang wat salah please forgive us . manusia memang tak pena de yang sempurne my friend .

ok la that's all for today .

(p/s: "tun tun!!jagung jagung!! ayat ko yang akan buat aku sentiase tergelak..haha)

problem settle

da settle da pon masalah yang aku mention . kan senang lau ko terus terang je . kan . ok la hope our friendship remain forever . daa !


>>>

Monday, November 1

exam da dekat???

>macam baru semalam je daftar subjek..tup tup minggu depan da nak exam da..cepat nye la hai mase berlalu..aku still camni gak..

>
setiap kali exam mesti aku hope yang aku akan dapat result yang ok..tapi sem nie cam susah nak target..banyak subject killer...wawawa...yang x killer pon, aku still blur...xtau ape yang aku belajo...
>
camne nak 1st class nie..angan2 tinggi nak grad 1st class..tapi xsalah berangan kan..bez oo dapat pakai medal time grad =)..bangga parents aku..aku pon tumpang sekaki le..

>
mule la time tu nak wat2 panas..nak kipas pakai medal lau bole..hahaha...riak ujub takbur 2 namenye...lau dapat, syukur...lau xdapat, nak wat camne..tapi x bermakne aku serahkan kat takdir bulat2, segi2..i will try my best until i get you medal..

>
tapi ada lagi 1 problem aku da nak grad nie..asal la en husain nak ngok semua datang bawak couple..besar sangat 2 impian and harapan die.."harapan setinggi gunung......"..ibarat lagu ni la...tiggal lagi 1 sem je nie nak market x tentu hale kat u...so, another mission for me is to get bf looo...xsabo nak tau bile mission nie accomplish....

so, ape yang aku bole conclude kan kat sini:

1) kene dapat 1st class dgree and medal kalau bole..






2) jalan2 cari bf...







-tHe eNd- (",)





yAhoOo!!!!


tanggal 28/10/10-ari Khamis


dengan sukacitanye aku nak bagitau aku lepas JPJ...yahoo yahoo!!!

maksudnye aku da ad P?cam x caye jek..haha

suke gile aku ooo....aku learns from zero kot...langgar divider, tiang sume da...tiggal langgar org je belom...

sampai kelas ke 5 pon aku still x pndai nak handle stering...2 yang wat aku nervous gile

mak aku pulak sentiase pikir aku leh wat(maybe aku memang sentiase hit target mak aku kot...perasan yang amat!!!)

lau x mule la mak aku bandingkan aku ngan kawan die, selalu camni la ayat mak aku...

"ko ngok mak ju tu, umo 60 pon bole lepas lesen, ko? lau tak lepas mak tak tau la nak cakap ape...lembab!"

ayat tu yang wat aku tercabar gile.tyme bawak mesti trngiang-nginang kan...

at last aku berjaye gak...Alhamdulillah...kepada my mom, bile bole dapat kete sebijik eak...hehee

anyway, aku sangat gembire nak cakap benda nie...

"Gudbye Mr. L....lalalala..."




and "welcome Mr. P"...

ok . tu je benda yang nak dicakap kan pon . tak ade la bole dibanggakan sangat coz umo 20 baru dapat lesen . but last thing I want to say , "I'm proud of myself " . hehe .


.

blurring like hell....




ape kene la ngn aku nie

dlm ati konon2 nk jinak2 wat blog

tp smpy skrg hampeh trgendale cm 2 je

tp 2 bukn slh ak kot...ha3...(stilll nk backup dri sndr kn??)

ak x tau la cmne nk design, nk cntikkn...so boring

korg tgok je la blog ak cm uma flat bukit cagar da..hahaha

btw, ak da berazam da stat dr skarg (isnin, 8.45pg), nk start berblogging




wish me luck!!!