berapa ramai dah?

Saturday, February 26

TECS for final year student


hidup student ni memang tak pena nak lekang dari test eak? kalau bole hari-hari nak ade test la. naik muak idop eden tau.


so, tadi pagi baru habis test english for communication skill (TECS). test ni untuk final year student dengan reason yang sangat romantiknya nak test sama ada student dah prepare belom untuk communicate at workplace. tapi versi macam MUET lah.


bosan kau tau? macam tak ade function jek. anyway tadi entah ape yang aku merapu meraban. asal ahli kumpulan aku faham sudah lah. dah macam rojak pon ade. ade sebut 'kan' lah, 'apa' lah. what the hell student2 macam aku ni. maklum lah nature of tongue. tak boleh nak diubah.


ok lah. ni hasil snap-snap tadi.


* * * * * * * * * * * * *

before masuk bilik kuarantin

syuhada tu nama aku



my group members: zana, me, ecah, ain




after berjuang. muka suka sebab merapu!

8 of us. martopo!


oh yeah! tunjuk jari 6 sebab memang harapan la kami semua nak dapat standard 6. lalalala



kesimpulannya, test sangat best! (mata ke atas, tangan ke dada). anyway, thanks for reading this!

Wednesday, February 23

jangan baca, tak ade pekdah pon


bole tak kalau aku say something about my feeling right now? boleh tak? boleh tak? aku just nak luahkan je. so, belog la tempat yang paling sesuai. am I right?


cemane nak cakap eak. aku geram? aku sedih? entah la.


kalau aku terase la kan, agak2 ade orang care tak? konfem tak ade punye. tapi kalau orang lain, kalau boleh macam nak rak maaf la tu la ini la. ke aku sorang je yang perasan?


maybe sebab aku pon selalu kenakan orang kot tu yang aku patot deserve benda2 ni semua. mungkin ape yang aku buat kat korang semua memang terok sampai korang tak boleh lupe sampai mati pon. i hope my assumption is true.


and lagi satu, aku bukan jenis yang good listener. tapi memang aku langsung tak berhak ke kalau nak tau ape2 masalah. oo, my bad. lupe lah. aku kan tak pandai bagi solution for everything. that's why kadang2 aku tak terpilih nak tahu masalah2 tu. ok, masalah ni dah settle.


and then. aku tau aku still act like childish. tapi boleh tak once ape yang aku cakap terime. macam ari tu, aku cakap tak nak dengar. tapi bile orang lain, terus jek ikot. seriyes terase! i may look dumb, but i'm not stupid lah friend.


mesti ingat aku main2 kan tulis entry ni. ye lah. aku mane pernah seriyes. ape yang aku cakap semua tak betol. aku kan selalu tipu, gurau. so, anggap je lah aku tak pernah terasa. kalau ye pon, ade korang kisah? makin cakap aku gedik, sengal ade lah. aku dah biasa.


dah lepas pon segala ape aku nak luahkan. so, sape suruh korang bace. kan dah nak muntah darah. heee.

Monday, February 21

melaksanakan tanggungjawab sebagai student. berehh!

student pon ade tanggungjawab ke? bosannye jadi student cam ni. belom kawen dah ade tanggungjawab segale. hey, hey! chillax la der. wa belom cakap tanggungjawab ape, lu orang dah memandai buat assumption sendiri.

actually, bukan lah besar sangat tanggunjawab yang dimaksudkan. cume mengundi jek. sebab ari ni ari pilihanraya mpp 2011 kalau kat utm. u lain, tak tau pulak ape cite. mungkin dah lepas, mungkin belom.


pilihanraya mpp, utm 2011



tapi the biggest responsibility is to be a viewer. eah yeke? viewer tu same tak dengan pemerhati. main hentam keromoh jek ayat.


sumpah bangang. kiteorang willing sesangatnye nak jadi pemerhati bila dapat tahu 1 jam=rm2.50. tu yang semua agree jek. tak tau pulak kerja pemerhati cuma duduk melangok macam batu kat tepi tuh. kalau tau seriyes tak nak apply dah jadi pemerhati. then, tamak pulak tu. kalau bole nak jage dari pukul 11 a.m straight sampai kol 4.00 p.m . mau berakar buntut kak nam sekalian oii.


so, tadi pagi nak tak nak kene la bangun awal dengan niat 'sahaja aku mandi'. . .eah silap sengal. dengan niat yang ikhlas nak jalankan tanggunjawab as pemerhati.



pagi2 dah bangun, sarapan dulu. nak energy punye pasal


tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu, still tak ade sape-sape yang incharge kat dewan (dsi) tu.

muke penat tunggu 1

muka penat tunggu 2

paling penat sekali


last-last dapat tau, rupenye pemerhati kat dsi start pukul 5.00 p.m. *dussssh! ape punye bad news la. tak inform awal2. kalau tau kiteorang apply jadi pemerhati kat fakulti brother2. ade pekdah gak. ape dah. dah la kena bangun awal. what the ?



sunyi gile lah


perasaan time tuh, geram tapi suke. geram sebab info yang akak kaunter bagi langsung tak berinformasi. setakat muka lawa (tapi haram senyum pon tak) , main facebook, jage kaunter ape lah sangat. nak keje, keje betol2 lah lah kak mona. tapi suke sebab tak payah nak jadi pemerhati lagi dah. save energy what. =D


dah tu buat ape lagi balik lah bilik. but before that, kte undi dulu. dah la tak study sape calon-calon nye. main pangkah je kot. sape lah yang menang agak-agaknye. sekali aku terundi pembangkang, macam mane? tapi tak pe lah. aku grad tahun ni, so tak akan rase efeect pro-M lah. kalau sume student macam aku, memang ranap-seranap mungkin lah utm, rimbun bernaung ni.


keadaan kat fakulti


saya menang moto!

suke sangat kenape? meroyan

kami dah mengundi, kamu pula?


hope utm tak bagi peluang kat pembangkang lah. anyway, thanks for reading my entry. rase nak tido now before gi kelas kol 5 nanti. tataa~

Sunday, February 20

i'm proud to be your sister, my dear adik !

tajuk entry memang konfem korang ingat aku terer cakap omputih. hakikatnye hampeh kedodol. letak tajuk gempak-gempak tapi isi entry haram. heee =D



aku dengan penuh rase bangge mase taip nak bagitau ni. adik aku dapat johan contest tilawah al-Quran tadi. what a great news akip? tak sangke lah kau bole mengaji dengan lancar. tapi, bukan ke kau selalu ponteng sembunyi belakang rumah orang time nak gi ngaji? konpius nieyh!!!



anyway, tahniah akip. u make me proud. but, whenever u make me proud, i'm always have no money with me. so, i can't belanja u. next time la ok. tunggu your kakak ni kerja kumpul duit bebanyak.
(mau tunggang terbalik english aku. T___T)


korang tengok la perbezaan muka dia masa before and after gi pertandingan tuh. sangat lah different nye dik non oii.



sebelum






selepas











beza tak? beza tak? before pergi macam pelam belum masak. masam gile lah. and then tetibe balik boleh senyum cam joker. heee.
ok lah, tu jek nak share. thanks for reading my entry! ^ ^




Thursday, February 17

ade kereta pon susah, xde pon susah

korang tengok trend budak u sekarang semua ada kereta kan? paling rare pon kancil la. tu pon macam dah jarang2 aku nampak kancil kat utm ni. semua main myvi sekarang. sungguh tak minat aku dengan kereta tu. kecik tapi mahal. tak berbaloi okeyh


so, aku ni dah kenapa nak start pasal trend pakai kereta pulak kan? hahaha. anyway, selasa lepas mak ngan kakak aku sume lah datang hantar kereta kat aku. tu pon sebab aku mintak nak pinjam. kalau tak haram lah mak aku nak bagi. mak aku bagi masa tu pon sebab kereta kancil tu dah terbengkalai kat rumah sebab my sister already have her own car! agak jeles melampau nyah kat situ


perasaan aku time dapat kereta tu macam stim gile weyh. selame ni melopong tengok orang bawak kete. ni time aku pulak la der. biarlah kancil seburuk mane janji dapat gerak. jangan underestimate kancil tu tau. of kosh sentap ati mak nak


tapi perasaan stim tu terbantut lah pulak bile kete tu buat hal. mengada macam orang gak kete ni. merajuk kunun tukar owner. wahai kereta kalau lah kau bole dengar luahan ati aku, aku nak cakap cam ni hah kat kau.


aku ni cermat lah bawak kereta. aku ni same jugak dengan owner kau dulu. kate pon adik beradik kot. cume kalau ade langgar2 divider tu biaselah. aku kan budak P. bagi aku P tu pengor. so no wonder lah kan. so, kau jangan lah nak merajuk lagi ea dengan aku.


anyway, tadi baru balik dari bengkel kat kempas lama. sangat lah release nye aku. nway, thanks so much to my friends. sanggup bersusah bersenang bersederhana dengan aku. thanks sesangat okeyh! luv u, mmuaah

Monday, February 14

akibat terlebih study


ohoho. tajuk entry yang langsung menunjukkan kerajinan aku. lagi-lagi study time waktu gamat macam ni. ngantok+xde energy kau tau. sumpah aku memang rajin!

tapi tu semua cume tipu je beb. hakikatnye aku baru bukak buku 5 minit yang lepas. ni semua gara2 lect. nak wat test lusa r ni. kalau tak, untung aku nak bace buku. standard budak u 'esok exam, ari ni pulun'. memang aku very the suke quote tu =)


so, bile tengok kengkawan sume dah study atau paling bacin pon tengah study, aku mule rase gentar beb. mule lah sekarang ni menggelepur cari bahan yang nak kene bace.


tapi aku angin bile semua barang tak de. highlight ilang lah. pemadam habis lah. macam mane aku nak study seyh. xde semangat siaa! hahaha. ke tu semua alasan? mase aku tengok ari tu ade. ni tak de pulak. untuk makluman, ari yang aku maksudkan tu last sem eah. siap post kat fb kot!



highlight pinjam. pemadam kecik owner punye

kau rase menjadi ke study aku untuk petang nieyh? dengan laptop kat sebelah mengonline dari tadi. kalau iman aku kuat memang haram lah aku nak pandang laptop ni. tapi ape boleh buat aku lagi prefer pandang ke mukabuku berbanding buku betul. huh! tak gune betol lah.




dan akhirnye aku akur dengan kemalasan aku. berterusan ber'fb' and bile tengok katil kat sebelah, aku mula senyum sendirian...


anyway, thanks for reading my entry ^ ^ v

Friday, February 11

terjun bangunan bukan lagi solution terbaik jika stress. fakta!

fakta.

korang kene percaya fakta.

terjun bangunan bukan cara paling efektif untuk hilangkan stress


korang nak tau tak care-care nye.

langsung tak keluarkan kos ape2.


seriyes! aku langsung tak tipu.

kalau nak tau, sila scroll ke bawah.

: :
: :

: :

: :

: :

: :

ooo. sori. belum sampai ke destinasi yang dituju

sila scroll lagi sampai lebam

: :

: :

: :

: :

: :

: :

ok. lah. enough! ni hah!

kau tengok lah sendiri yek.

18 sx tau.

kalau ade sesape yang belom amek spm jangan tengok !



kat luar ujan. and then...


wee wee wee


kami sengal, kami ok


yes sir!


ooh. negaraku?


sempat lagi nak naik belakang badan aku.


huh? selipar aku atas kancil tuh


budak ni lah sembunyikan selipar aku


yuhuuu!


Wednesday, February 9

seriously, i need someone in my life


tajuk entry ni memang sangat annoying kan? yea tersangat lah annoying nye. tapi aku terpaksa dowh. mana taknya, dari ahad sampai sekarang sume asyik cakap pasal kawen jek. tak sabar nak kawen la ape lah. tapi jangan fikir kiteorang gatal sangat lah kan. tak ada maknanya. maklum lah lagi bape bulan je nak grad, pastu kerja, kumpul harta, kawen! memang patot pon fikir benda2 tu semua. kan?

nak kawen lah!

tapi dorang boleh lah. aku? yea aku. masih lagi terkontang kanting. umur dah naik 21 dah. tapi masih single. kau tau tak perasaan bila kawan2 semua tak sabar nak kawen? rasa down sesangatnye lah. rase macam nak terjun kat tasik utm ni pon ade gak. huhuhu.

shame on me kan? so, aku sekarang just worried 1 thing jek. aku takot aku tak kawen sampai bile2 lah. how? aku ade jugak perancangan nak kawen. nak ada anak. 5 orang lagi kau aku estimate. hahaha. okeyh aku tau jodoh semua tu kita tak boleh nak tau kan. tapi, we must go for it kan? but how? when? who? where? urrgghh ='(

berat kepale otak ni pikir. tambah lagi dengan assigment yang tak sudah2. bile mau grad ni oooi? selagi belum abis, selagi tu lah bertambah2 assigment. so, back to the main topic, I really need someone in my life. but who is the malang guy huhh? kesian dia.



for my future husband, cepat lah cari saya. saya malu lah dengan kawan2 saya tu. semua dah jumpa with their jodoh. kita? tapi tak pe. take your time eah awak. bila dah ready, kita jumpa lah. tapi awak jangan terkejut tau jumpa saya nanti. saya tak cantik mana pon kalau nak dibandingkan dengan fatin liyana asri tuh.
* @_@ aku sewel time ni. abaikan

muke buat2 sedih
mood: macam haram

anyway, thaks for reading my entry ^ ^

Monday, February 7

=(
"asal isnin je malas, asal malas je isnin la tu"


selalu orang2 cakap bende macam tuh kan

tapi aku lain pulak

hari2 aku malas. bukan setakat isnin je ooi

dasar beruang kutub betol lah pompuan nie

kadang2 ada gak nak try buat rasa malas tu

tapi rasa macam dah sebati pulak



so, sekarang ni tak ada mood

mungkin sebab cuti dah abis kot

homework pulak berlambak-lambak

kalau tak siap on time, mau rasa macam budak sengal
dah la. tak idea. bye!


Friday, February 4

publisiti murah ke mahal?

=)

aku tak boleh terima betul lah. perlu ke hoi? aku yang tengok, aku yang malu. wahahaha. sedih ni tengok kau tadi kat tv9 dalam 'ape saje FBI'. korang tau ke sape? mesti tau punye lah. tak lain tak bukan cikgu shida dari parit korang tu lah. the other guests yang FBI jemput tu paku ngan belacan. aku baru tau seyh wujud p&b tu.

anyway, kau kenal ke cikgu shida tu sape? dia tu kalau kau tengok kat you tube dia suka post2 video yang mengarut2. siap miming kau. ade satu video ni dia buat ucapan khas sempena ari raya aidiladha. mencapap ke?

sori ea kalau ade sapa2 yang suke cikgu tu. aku memang langsung out ar. awful gila dia tuh. macam mane jadi cikgu macam tu.

kalau pasal paku ngan belacan tu aku macam ok sikit. bangga pon ada jugak lah sebab dorang pandai cakap melayu kot. fasih pulak tu. aku pon malu selaku pemegang result BM-A2 yang tertera kat sijil SPM tuh. hahaha. membuka pekung di dada nampak.

so, bagi aku cikgu shida publisiti murahan manakala *ayat tak boleh blah p&b tu publisiti mahalan. am I right viewers?

sebelum abis korang tengok la dulu video2 ni and sila buat conclusion sendiri okeyh.




video video


anyway, thanks for reading my entry ^ ^

Wednesday, February 2

Katy Perry - Firework Lyrics

suke gila lagu ni. so, from this song, u know what? don't ever2 think that you have no value at all. just be yourself. sebab tu aku pilih lagu ni for my blog. heee =) anyway, thanks for reading my entry ^ ^

* * * * * * * * * * * * * * * * *



Do you ever feel like a plastic bag
Drifting through the wind
Wanting to start again

Do you ever feel, feel so paper thin
Like a house of cards
One blow from caving in

Do you ever feel already buried deep
Six feet under scream
But no one seems to hear a thing

Do you know that there's still a chance for you
Cause there's a spark in you

You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what your worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on let your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gonna leave 'em falling down-own-own

You don't have to feel like a waste of space
You're original, cannot be replaced
If you only knew what the future holds
After a hurricane comes a rainbow

Maybe you're reason why all the doors are closed
So you can open one that leads you to the perfect road
Like a lightning bolt, your heart will blow
And when it's time, you'll know

You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what your worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on show your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gonna leave 'em falling down-own-own

Boom, boom, boom
Even brighter than the moon, moon, moon
It's always been inside of you, you, you
And now it's time to let it through

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what your worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on let your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gonna leave 'em falling down "Oh, oh, oh!"

Boom, boom, boom
Even brighter than the moon, moon, moon
Boom, boom, boom
Even brighter than the moon, moon, moon