berapa ramai dah?

Tuesday, May 24

1st day kerja!


just a quick update =)


oh yeah, oh yeah. dengar sini orang kampung *kalau orang bandar jangan baca! dengan ini diisytiharkan tadi 1st day aku bekerja. as kerani kat pcm steel processing sdn. bhd.


nampak macam senang tugas kerani tapi rupenya banyak benda nak kena settle. purchasing, receiving, admin + HR. kecelaruan tugas aku dibuatnye. haha. nasib baik semua just key in dalam sistem. kalau tak esok mungkin aku masih tido and bangun pukul 10 pagi macam selalu. sumpah lepas ni aku tak akan pandang rendah makcik and akak2 kerani kat luar. taubat aku!


kerja banyak tak apa lah kan. tapi yang merunsingkan aku sekarang ni, kedudukan meja aku betol-betol kat tengah antara bos 1 dan bos 2. kalau bos melayu tak apa. boleh jugak jadikan 'papagula'. ni Jepun hoii. Mr. Izawa and Mr. Fuji. huh? macam mana aku nak online? tension beb! kat sini aku ada lukis sikit pelan kedudukan aku (ceh sempat lagi? kata quick update?)




disebabkan tu company Jepun, kena lah kerja cara Jepun. Jepun kan jenis hormat orang sekeliling secara membabi-buta kan? opps. so, tadi before balik dengan senyuman yang lebar gila, aku melambaikan tangan kepada Mr. Izawa dengan mengatakan bye-bye bos! macam ni. and guess what? my boss daripada muka tegang macam kena asid terus senyum sambil lambai kat aku. wow! great culture is it?





aiseyh. tu lah serba sedikit pasal kerja aku ni, nanti next tyme kalau sempat aku upload pic ok? ari ni tak ada pic sebab tak kan 1st day kerja nak amik gambar segal? mau dorang syak aku spy company lain karang.
before aku stop merapu, aku nak gtau ni. aku rase aku ada can naik pangkat lah sebab...

1) kedudukan meja = bersebelahan dengan orang2 yang berkepentingan
2) lunch = makan dengan Mr. Er (General Manager)


sebab tu je pon. haha. rasa-rasanya boleh naik pangkat x? soalan bodoh bukan. baru sehari kerja harapan nak menggunung ke langit ^ ^




8 comments:

Lili Sakina said...

cepat2 la huda naik pangkat...kim salam kat bos2 ko yang nsem taw

semudah123 said...

_best nye da kje...

best3!!!

=(

huda jamil said...

sakina: mane ade hensem lah. tapi poket nsem ada! haha. nway, org jepun x pandai jawab salam. ahaha

huda jamil said...

semudah123: boleh tahan la. dari aku makan, tido, makan, tido. ehehe

aWaLLiWauDDin said...

Pehhh... dh keje? liwau pun lum abis belaja lg... xaci.... hehehehe

huda jamil said...

keje biase je pon liwa. sementare je ni. liwa kan hebat. skali cakap je konfem compny berebut =)

Heidi Shafiq said...

keje rajin2 beb.. :)

huda jamil said...

ohhh tq beb heidi!!!