berapa ramai dah?

Friday, May 27

jom berimaginasi sebentar!

hoihoihoi. korang pernah berimaginasi tak? maksud aku dengan bahasa yang lebih mudah untuk difahami pada peringkat umur macam ni, "korang pernah berangan tak?"


of kosh pernah kan? meh sini aku nak ajak korang masuk dalam imaginasi aku pulak.

::
::
::

kalau lah rumah besar macam masjid...


cube kau bayangkan kalau rumah sebesar masjid. hebat kau tau!

> aku selalu bayangkan bila rumah aku macam masjid kan time nak lunch aku jerit dekat tingkat atas, "along, adik! turun makan. mama dah siap masak ni. chicken chop tau!" tapi aku tak faham. kenapa kalau kaya kena panggil mama, makan western. tak boleh ke panggil mak, makan sambal petai? kita kena ubah tradisi orang melayu sekarang. =)


6 comments:

aWaLLiWauDDin said...

klu ramah besar macam masjid, kene la anak huda nnt lahirkan 40 org... klu xlarat nk lahirkan 40, kene la izinkan suami kawin 4... hehe.. nnt boleh wat sembahyang jumaat terus... hehehe... lepastu rumah semua kene pasang telefon banyak2 macam kat office... haha... Pastu, parking lot jgn lupa wat kat bawah tanah, jimatkan ruang... guard jgn lupa.. bibik lebih2 sikit...

huda jamil said...

wow! liwa, awak punye imaginasi lagi superb menarik, tertarik, terpakai lah!!! haha. betol2. rumah memang kene ada parking lot, bibik setiap tingkat, guard. fuhhh (mcm kaya)....


tapi yang bab anak tu tak setuju. 4 cukup lah. ahahaha

aWaLLiWauDDin said...

Hahaha... so kene la izinkan suami kawin 4... kate nk rumah besar mcm masjid... klu xdiisi ngan org, nk setan yg duduk huda... hehehe

huda jamil said...

haha. lawak la liwa. berani kawen 2, 3 dan 4. panggil acid splasher kang. ahaha. kalau rumah cm masjid, tujuh keturunan pon bole stay.

aWaLLiWauDDin said...

owh... inila dia yg baling acid tu... polis2 tangkap ini org... hahahaha..

xberkembang klu 7 keturunan 1 umah.. ari2 tgk muka ko, naik muak jdinya nnt huda.. haha

huda jamil said...

xde muak mana lah. haha. meh2 sini polis! sayalah acid splasher tuuuu