berapa ramai dah?

Sunday, December 5

tipu yang sangat hampehh !

bila berhari-hari dok rumah macam ni kadang-kadang terpike jugak asal la cepat sangat adik-adik aku membesar (dari segi umur dan body jugak ) . especially my little brother la, akif . kat rumah aku panggil dia baby kot . hahaha . sungguh manja . tapi langsung tak kena dengan muka dia yang ala-ala penjenayah tu . hitam pulak tu . kalau dulu mak aii putih abis . macam anak orang Jepun + Korea and ada sikit-sikit darah Belanda . wow! description yang sangat nak superb jek . tapi sekarang apa nak jadi akif . kulit kau tu hitam sangat dah nak sama dengan kulit Bangla yang tengah buat rumah dekat belakang tu . sori baby !

dah besar macam ni dah tak boleh nak tipu dia lagi . kalau dulu suka tipu dia sebab dia akan percaya bulat-bulat . dia akan amik siyes kot dengan apa yang kiteorang cakap . tapi bila dah besar macam mana entah boleh terkantoi . maybe sebab dia dah pandai pikir sikit kot . tipu yang paling obvious nampak fake nya and dia percaya gila-gila macam ni . ni semua idea bangang kakak aku la, ain .

conversation

ain : akip, aku ada sorang kawan tau. dia pon ada adik jugak sebaya dengan kau !
akip : yeke kau ?
ain : ye. dia tu kembar kau tau tak sebenarnye . name die mohd akop bin abd jamol
akip : eley kau . dia tipu kan huda ? (menagih simpati aku kunun...)

dan seterusnya . nak cite panjang2 susah . meh sini aku summary kan .


FAKTA :

> Mohd Akif Bin Abd. Jamil
> 9 tahun
> kelas 3 Cempaka
> hobi : collect duit masa raya
> tahap kebangangan : 45%


AUTA : (nama si kembar)

> Mohd Akob Bin Abd Jamol
> 9 tahun
> kelas 3 Cempedak
> hobi yang sama : collect duit time raya > tahap kebangangan : 44% (slightly different tapi kembar pandai sikit)


see the differences ? kalau dulu adik aku percaya , sekarang dia dah reveal the secret . dah tak best la macam ni . anyway akip , ko besar macam mana pon la , aku tak akan ubah one thing ni . aku akan panggil kau baby sampai kau kawen , dapat anak , jadi atok , dan seterusnya . hahaha . padan muka kau !

ni lah muka adik bongsu aku yang sangat manja .


muka poyo cam hampeh !



betty yang macam haram



>>>

4 comments:

zarifahmr said...

sapa lagi bangang sekarang?

huda jamil said...

aku pon konpius jap...

Iqin said...

chubb chubb nye budak2 nih ! comel :)

huda jamil said...

da trlebih chubb da iqin ooiiii..he3