berapa ramai dah?

Thursday, April 21

peringatan: jangan menggedik depan mak!

masa tulis entry ni, hati aku berazam kuat dan penuh semangat untuk study sungguh-sungguh after post entry ni. hope sangat azam aku tu tak terkandas begitu saja. maklumlah dunia yang global ni, setan pon dok bergayut-gayut depan laptop. melalaikan betol!



anyway, semalam berbual-bual dengan Juliah. tau tak Juliah tu sapa? dia tu mak aku lah. eheh. chill mak. huda bukan anak yang kurang adab kan? kan? mak aku mengumpat siot. mak memang terbaik lah. =P.



mak aku cerita masa tu mak aku dating dengan bapak aku pergi kenduri kawen dekat dewan. tengah mak n bapak aku mencekik datang lah segerombolan jiran aku ni. anak-beranak kau datang. bergaya memang tak ingat lah. dengan baju kebaya lah, lengan baju seksi-mesi nampak ketitam (ketiak hitam) lepas tu dok ketawa tergedik-gedik depan mak aku.



kau tau sentap hati aku bila mak aku mula keluarkan kata-kata pedas. kami jawa, thats why mulut semua pedas dan lancang macam sambal belacan. mak aku kata macam ni ape benda kau ni. orang datang kawen nak say tahniah or what. kau? nak melaram ke apa? datang reramai, kau ingat tuan rumah ada save makanan untuk kau ke? dah tentu-tentu catering memang ngam-ngam jek. tapi dalam hati lah. mau gamat kalau mak aku lepas sedas dua kat situ.



so, kesimpulannya. jangan menggedik depan mak. atau spesifik lagi depan orang tua. macam haram syhhiiaal. nak mengedik, gedik lah dengan kawan, bf, gf. depan mak bapak please jadi normal balik. =)



p/s: peringatan untuk diri sendiri jugak nie. eheh =P





10 comments:

semudah123 said...

_hahahahaha~

like my ibu l0rh....

heheheee~

c(=

huda jamil said...

ibu lu dengan mak gue ada persamaan sieh,,

ninie said...

peringatan yang best! do follow my blog too... xoxo!

huda jamil said...

hehehe. done polo u babe.

zanna samad said...

oke,,mak ko mmg slumber :)

huda jamil said...

mak aku a.k.a juliah terbaik =P

Khai said...

juliah terbaik..hehe... kim slm kt mak cik juliah. :)

huda jamil said...

hahaha. akn disampaikn. mak patot bangge okeyh dgn anakmu. name tertera di blog sudah. hehe =)

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

huda jamil said...

wslm bladge. nice to know u. meh2 meriahkan dunia blogging nie. =).

anyway. slalu2 la singgh sini.