berapa ramai dah?

Friday, November 19

my precious one !

19/11/2010 . ape yang special sangat dengan tarikh ni eak ? tapi setiap kali tarikh ni datang setiap tahun , aku mesti rase serba salah . kenape ? sebenarnye , ari ni birthday mak aku . my mom is my precious one ! tak ade siape yang bole ganti tempat mak dekat dunia ni .

luv u mom !

my permata hati . abah and emak .

insan yang sentiasa bersama tak kira susah atau senang

setiap tahun yang datang silih berganti menandakan setiap umur kite sentiase meningkat . macam tu jugak dengan mak . mak da capai umur 51 tahun ari ni . huda langsung tak rase gembire walaupun ari ni ari paling besar buat mak . sebab ape ? sebab huda langsung belum sedia lagi kalau ape-ape terjadi dekat mak . bukan menolak takdir tapi hati belum dapat terima lagi . tak dapat bayangkan macam mane kehidupan huda tanpa mak .

selama 20 tahun huda hidup dekat dunie ni , huda bole describe yang mak ni sangat cerewet . ade je yang tak kena kalau anak-anak die buat something . even kalau kemas rumah , dah kemas perfect macam mane pon , tetap mak tak puas hati . belom mop la , tingkap kotor la , robok berhabuk la . tapi huda tak kisah . walaupun kadang-kadang huda memberontak , hentak kaki , tapi sebenarnye huda appreciate sangat sebab mak masih nak nasihat huda . nanti huda dah kawen huda boleh praktikkan kan dekat rumah sendiri kan ? terima kasih mak !

mak memang suke marah . kalau salah sorang dari anak-anak mak buat salah , habis satu rumah kena api dengan mak . kadang-kadang tak puas hati jugak . tapi huda tak kisah . marahlah mak kalau dengan cara tu mak boleh kurangkan rase stress mak . huda tau , mak cepat stress sebab mak ada darah tinggi . lagi satu mak risau kan pikir kan anak-anak yang masih tak ada hala tuju hidup . mak tak kisah pun kalau mak tak makan . janji anak-anak mak makan . kadang-kadang kalau mak balik keje huda tengok beg makanan mak . huda tak sanggup nak tengok . mak sanggup tapau makanan seboleh-boleh nak jimat tapi kiteorang tak pernah pon perasan .
tapi huda janji mak , bile huda kerja nanti , huda akan kurangkan beban yang mak pikul . huda tak nak mak kerja lagi . cukuplah selama ni mak yang kerja bagi kiteorang makan ni janji huda . terima kasih mak !

huda suke time huda demam . mak akan caring sangat . suap makan , urut kepala dengan air asam jawa , urut badan . memang tak ada siapa lagi yang dapat buat macam tu selain dari mak . sebab tu huda teringin sangat nak demam lagi dekat rumah . tapi belum dikabulkan hajat tu lagi mungkin sebab permintaan tu sangat negatif . kali terakhir huda demam terok masa 7 tahun dulu , masa huda tingkatan 2 . demam dua minggu sampai kurus . mak la yang jage huda . terima kasih mak !

mesti mak terpikir kan anak-anak semua sayang dekat mak tak ? secara jujurnye kiteorang sayang sangat ! tapi kiteorang tak pandai nak luahkan dekat mak . mungkin sebab tak diajar dari kecik macam mana nak ekspresikan sayang kite ni . bagi huda sendiri , huda nak wish . nak sangat . tapi huda malu . jadi huda tulis je la dekat blog ni . sebab tu setiap kali birthday mak huda akan rase bersalah sebab huda tak pandai nak bagitahu semua itu . tapi nanti bile huda dah kawen mak , huda akan ajar cucu-cucu mak cara nak sayang orang .biar mak rase dihargai . bole mak ?

jadi , sempena hari lahir mak yang ke-51 ari ni , huda doakan semoga mak panjang umur , murah rezeki dan dijauhan dari segala perkara jahat . huda akan sentiasa ingat hajat mak . mak selalu cakap macam ni , "lepas huda dapat kerja , memang mak berhenti kerja , mak penat ". huda akan cuba sebaik mungkin mak untuk tunaikan hajat mak tu . terima kasih mak atas pengorbanan mak selama ni . terima kasih kerana sudi mengandungkan dan melahirkan kami adik-beradik .

sedih pulak . macam nak nangis . tapi aku mana pernah nagis . impossible ! ok la . wait for the next entry .


5 comments:

zarifahmr said...

alolololoo :')

h u d a said...

sadis la wey...

Anonymous said...

cnfrm ko nagis kn huda...
ak bace pn sdey gak..huhuhh - dyan

h u d a said...

wahaha..anynamous dyan...confirm la aku cdey...

zanna samad said...

erm...
sayangilah mak ko ye dex