berapa ramai dah?

Tuesday, November 16

cite hot!

ting tang ting tang alexander! (sedutan cite chapalrela)

kali ni aku nak cite pasal bende hot ni . hot sesangatnye . pada jam 3.27 p.m. , aku telah diminte untuk menulis something pasal kawan-kawan aku dekat blog ni . korang memain kan , and amek ko aku post betol-betol .

cite 1 : dana si comel

nerd x die? (sekadar gambar hiasan)


fuyooo (sekadar gambar hiasan)


dana ni seorang kucing . hahaha . bukan kucing sangat tapi boleh dikategorikan sebagai manusia (jangan marah) . die sangat la keciknye tapi cantik jangan cakap la . da macam maria ozawa da . ooppss !

ape lagi pasal ko eak dana . antare martopo yang sedia ada , die paling muda that's why la die suke meleset-leset , gesel-gesel idong . like kucing la ko ni .

lagi satu , die ade taik lalat kat pipi belah kiri . memang tak dapat nak disembunyikan . hahaha . mata sedikit sepet coz ade keturunan cine . mana taknye nenek die mate biru oooo . kagum mak nok . nak ngok lagi mate nenek ko .

duduk kl dan berjiran dengan dj terkenal , linda onn . tapi die tak pena datang uma LO sebab setiap kali parents die dijemput die kat UTM . padan muke ko .

walaupun kecik tapi otak gelige seperti unte . pandai gile ko ni . setiap sem dekan kot . superwoman la ko .

sudah in relationship with shahidan hazree yang hensem . nak tengok ? bukak la fb die . aku doakan ko bahagie dengan shah ye dana . wish all your dream come true my dear !

duduk sebelah bilik aku kat UTM , bilik 210/K07 . meh ramai2 terjah budak ni .

ok la sekian saje cite sal dana ni . next tyme request lagi yek . hehehe .


cite 2 : zana si hot!


my roomie (sekadar gambar hiasan)


cantik sioot (sekadar gambar hiasan)

ok . ni lak roomate aku kat u . name die zana . pon pade mase yang same request untuk cite sal die kat blog ni . sedikit market di situ .

ok at first , die ni ade darah pakistan . that's why la hidung die mancung , tajam . lau wat potong kertas pon bole (jangan marah ea) .

baru2 nie die baru je belajar wat ketupat diamond . tak tau la die aplikasikan ke tak untuk raye aji esok . lau tak de subject AL mungkin ko tak diberi hidayah lagi kot untuk belajar . hahaha .

and lagi pasal zana , die baru dapat lesen kete minggu lepas as she stae at her own fb . hahaha . bole bawak aku pas ni gi jenjalan , gi karok tu yang penting tau . dana pon baru dapat lesen , aku pun . kami amik sesame lesen ni . tu la tiga2 ketol bole dapat sekali same .

lagi , mate die coklat ooo . cantik , menarik , tertarik , ko memang da boom la makcik . eah ? kadang-kadang hijau , kelabu , itam . nampak ngat tak real . werrk .

last thing die baru je couple with muiz . best fren die sendiri . gadoh2 kan da couple now . hope u will be happy with him forever and ever . aku doakan .

ok . tu je la cite sal korang . sebenarnye dalam martopo ade lagi 5 orang . nasib baik dieorang tak request cam awek 2 ketol nie . hehehe . nak lipat baju now . daa !

wow ! request bertambah . ok2 aku cite pasal martopo yang lain lak ea .


cite 3 : dyan si ketua !

ok . now is diyan . lau kat u , dyan la yang bertindak as ketua dalam martopo . bukan ape kiteorang ade idea , pendapat , tapi setakat cakap je la . bertindak ? oh no please ! hahaha . gedikss gile aku . so , disebabkan mom die kerje bahagian pengurusan , menjadikan die nie terurus serba-serbi . bayangkan la ea . baju dalam baldi tak pena ade . sentiase dibasuh . great tak ?


feewiit

ni pic die . same macam dana , bertaik lalat kat pipi . trademark dyan ni asal senyum mesti nampak gigi . lau tak nampak gigi tu maksudnye bukan dyan la , baik hati-hati . hehehe

duduk kat kota tinggi . lau korang kat kota jangan buat pasal kang tetibe informer bapak die inform kat en. dahlan . oh no ! bapak die ni famous gak la kat sane . cam ne nak explain ke 'famous'an die eak . ala korang pikir cam biskut famous amos la . famous tak ? famous tak ? so lau nak buat bende2 terlarang jangan buat kat sane . buat kat tempat lain tak pe .

my skandal...hehehe

da berpunye da . feewit . ni la boy die . muke same cam ade jodoh je korang . hope bahagie selalu . kalau kawen jemput aku . ko mesti ingat dyan . faez ni kan skandal aku jugak . kan ? kan ? hehehe .

"tidak , bole tidak !" word yang paling takut didengar . takut sangat . kepada dyan jangan cakap bende nie selalu sem depan . kite kan 1 group psm nanti . aku tak bole pressure sangat . nanti aku pengsan berhari-hari . miang tak ?


cite 4 : as awek scoot

as . ape aku nak cakap pasal as . as seorang manusia . yeke ?

ok . mase 1st time nampak as aku ingat die kerek gile , kekwat and bajet sikit la . mase tu minggu orientasi la (MHS) . aku tak pena nak cakap dengan die sebab takut kene speaking . masak aku . cakap berterabur . aku pikir cam tu sebab aku macam pena terdengar die speaking time jawab call . so , aku assume sendiri la . sori ea !

rupenye as ni tak ade la cam tu . totally not. die ni senang nak diajak berbual . tak pena bosan la dengan aku die nie . sebab aku kan suke mengarut , and die pon layaan je la aku yang bengong nie . lagi satu as nie sentiase cool , bak kate ko , ko ni last minute person . so , lambat camne la ko tetap cool . bagus eak . aku tak ble nanti aku nangis how come . ea wait , wait . huda nangis ? impossible !

woot woot . . .

uri baba . uri baba .

ni la die . agak kecomelan di situ . ramai admire kot . kan as ? hehehe . sebab nie la mohabbat man datang menjelma menjadi raja kat hati die . name mohabat man tu khairul akmal . sentiase senyum . ak kagum ! same with dyan , zana . semoge kau bahagie . aku hope dream kau come true as u wish !

as , aku nak pergi melaka nak jumpe akmal . bole ? hehe . sebenarnye aku nak gi jenjalan kat taman botani yang ko cite cam ari tu . syook ooo . nanti ade mase martopo pergi sane ea .


cite 5 : sazni pemaju negara !

asal aku buat tajuk macam tu untuk ko eak sazni ? sebab kan aku pikir ko ni kan jenis yang suke update pengetahuan am ko . so , secare tak langsung ko akan tahu jatuh bangun ekonomi negare and ko kan suke protokol . so, bole bangunkan negare ! ade connection tak ?


versi korporat (pemaju negare)


plesing abis kat nusajaya

ok sazni ni sangat menggunekan broadband die ni dengan sewajarnye . selain dari download cite blue , ea tak cite bez-bez ko suke surf pasal what happening now . bile ko cakap dengan zana , dyan pasal bende2 tu aku hanye mampu memandang , memdengar dan menyentuh ! sebab aku langsung tak tau ! aku akan jadikan ko sebagai idola internet aku sazni ! ko ingat tu .

sazni . ko ni agak blur jugak . kadang-kadang cite dengan ko macam cite dengan spende . tak ade effect . haha . and lagi satu yang paling obvious pasal ko , ko suke peluk pinggang orang ! meremang bulu tengkuk aku dok bile ko buat macam tu . maybe sebab aku tak biase . mungkin adik ko , afni da biase dengan keromantikan ko cam tu eak ? kalau ko kawen mesti macam ni jugak kan. bagus , keep it up !

aku suke semangat ko . lagi-lagi time karok lagu i will survive . memang haru time tu dengan ko melompat-lompat . i like ! baru havoc tak . martopo in da house ! anyway , bile nak karok lagi . aku mengidam kot .


cite 6 : yaya > partner aku dalam business

ni la yaya yang cantik . macam scha alyahya . tengok gambar tak nampak sangat tapi bile tengok secare live baru nampak kesamaan die . bangge aku dapat kawan dengan artis .


mata ibarat mengkudu . . .

abaikan budak kecik yang comel di sebelah


die ni suke sangat terase . sangat . tapi perasaan touching ni pon asal dari keturunan . aku tak kesa sangat sebab aku baik . tak pena buat die terase . kan yaya ?

rambut panjang mengurai memnbuat orang tertawan . mata kecik yang cantik . tapi bile bab mate gatal aku tak bole tahan . aku curious nak tau kenape ko beriye sangat menggaru mate ko sampai berbunyi kot . takut aku kau tau tak ? cube perbaiki care garuk mate tu ea .

yaya ni orangnye agak memahami . sebab sifat macam tu aku suke bercerite dengan die . kadang-kadang sampai mengutuk pon ade . bile time aku kutuk orang kau akan marah and kau akan kate , "huda ! tak baik tau !" tapi , after tu kau pulak join mengumpat , menokok tambah . hahaha . tak bole pakai betol ustazah ni .

ko suke business same dengan aku . so , bile nak jalankan HUYA corporation . aku rase mesti maju sebab kite owner nye . hahaah . berlagak gile aku kan . sangat berlagak .

aku suke la ko denagn mirul . sweet ! mandi mandian strawberry . so , hope kekal la korang sampai bile-bile . kawen jemput , tak jemput putus kawan forever and ever !

yaya , bile nak tengok zombie kg pisang lagi ? bez gile cite tu . aku rase bole menang award kot cite tu . hahaha . "zomba ke , zombi ke , kite tak tau jantan betinenye , betol tak husin ?" 10 bintang untuk cite nie .


cite 7 : ila konpius girl !

the last member in martopo is ila . asal dari ulu tiram . muke matured macam da keje . tinggi melampai seperti zirafah . untung ade ko . bole panjat pokok untuk kiteorang bile ade buah-buah yang da masak . salute ! .


wow !


anggap je kat sebelah tu tak ade

ni die . bab tudung memang serah dekat ko ila. dalam satu sem , bape kali ko ubah gaye tudung ko. sangat innovative sesuai sangat la dengan motto u kite . mesti zaini ujang suke ko ! 'inspiring , creative and innovative mind .

one thing yang kene tau pasal ila nie . die tak pena belajar dekat kerusi selama tiga tahun dekat u . shock ? die selalu belajar atas katil . belajar kat situ , tidur kat situ , melampau gak kau ni . tapi bagus gak eak ko nie . kalau aku belajar atas tilam yang empuk tu mesti da lame jalan da . ke laut . so , kite berbeza sangat ila oii . ko tinggi aku pendek . ko kurus aku gemuk . ko putih aku hitam . ko jalan aku kereta . nonsense ! hahaha .

ila sangat suke masak . nape aku cakap macam tu sebab dalam bilik die ade 2 rice cooker . tak kesa la gune ke tak , tapi bile orang masuk bilik ko nampak bende tu , 1st impression orang akan cakap atau pikir pandainye ko masak. kelebihan ade rice cooker ! tapi memang betol la ko pandai masak , aku tahu tu .

sebenarnye kan ila . aku ade something nak cakap kat ko . ko kalau pakai heels jangan jalan sebelah atau dekat-dekat dengan aku tau ! nampak sangat kot beza kau ngan aku macam aur dengan tebing . eah ? entah la . so , nasihat aku ko jangan pakai heels sangat la . jeles aku .

ni la cite pasal member martopo . kami berbeza tapi sebab perbezaan tu la menjadikan kiteorang rapat sampai sekarang . setiap kekurangan dan kelebihan setiap kite ade gune nye . so , hope friend sampai bile-bile . sayang korang !


>>>

4 comments:

Anonymous said...

harus ke huda??
urmmmmm

h u d a said...

ape yang harus ?

zanna samad said...

chendex da berblod seh
welcome to blogger world...

h u d a said...

hahaha..wish me luck zanna gile...