berapa ramai dah?

Thursday, February 2



Tiba tiba muncul satu perasaan halus yang mengtakan, "Oh bestnya pregnant dapat baby". Ni semua gara-gara tengok gambar kawan dah pregnant lah ni. Masak weyh masak. Dah parah sangat ke aku ni. Naluri keibuan dah datang, tapi duit belum ada di tangan.




Tipikal betul fikiran aku. Asal yang jadi penghalang untuk kahwin je mesti duit. Padahal ada macam-macam hal lagi. Contohnya, kau ni pandai masak ke? Pandai urut ke tak? Tau tak macam mana nak masuk dalam family laki kau? Nak amik hati mak mentua pulak apa cita? Kalau pak mentua ajak berbual kau tau ke macam mana nak sambung perbualan tu? Kalau mak abah laki kau tak suka kau macam mana? Fuuuuuuuuuuuuuuuu. Fuuuuuuuuuuuu. Fuuuuuuuuuuuuu. Banyaknya kena fikir. What the...



Jadinya, starting from now, aku kena lah ubah sikap dari satu ke satu supaya boleh jadi menantu yang disayangi, kakak ipar yang disukai, isteri yang dicintai. Woww, gila lah. Awie dalam sembilu, jiwang siot aku. Hahaha.


Tapi apa pon aku courious gila nak tahu macam mana rasa pregnant. Apa rasa kalau baby tendang, perut mengeras, baby dalam perut menggeliat, cakap2 dengan baby dalam perut. Conclusionnya, Parahnya aku.




8 comments:

syafiqakarim said...

ok.untungla..haha.cepat2 kumpul duit.kawen.
iqa ni,keje pun belum :(
sobs...
kawen,jemput.moga2 dpt anak cepat.hihi...

huda jamil said...

iqa, walaupun huda da keje tp lambat lagi rasanya nak kawen.

hehe, betul2. biar terus dapat anak lepas kawen. baru care. :P

J.Syazwana said...

selalu mimpi pregnanti tapi tak kawen lagi. tataw ape maknenya. huhuhuhu

huda jamil said...

kalau belum kawen da mimpi pregnantt, xde maksud melain gedik sesangatnye. hehe

Fuza Marquis said...

Persoalan camana nak get in dengan family mentua tu very the trueeee. Alamak seram. Takut2 :P

huda jamil said...

cepat2 maryam, kene prepare dari skang. hehe :D

Lynn Damya said...

hahaha setuju2, aku salu risau, bakal mak n bpk mertua aku tu nanti akan suka kat aku ke? huhu ngeri bile fikir pasal tu, dgn nk campur dan bergaul dgn semua ahli kaum kerabat family dia, haha :p harap2 semua okay, aiyoo siap dh ade naluri keibuan, hihi (n_n)

huda jamil said...

persoalan y berkait dgn kuarga mertua mmg sgt2 menyesakkan otak kan. lg2 bile dah nak dekat kawen. omk! HEHE