berapa ramai dah?

Friday, February 10

family is everything ♥



Family. Word yang mudah tapi mempunyai maksud yang complicated di dalamnya. Sejauh mana kita lebihkan kawan kita tapi akhirnya dengan family jugak kita mengharapkan pertolongan. Yeah it's so true.


Contoh aku. Kalau dekat U dulu memang jarang gila call rumah konon-konon happy duduk U dengan martopo. Tapi bila in case emergency, tak ada duit ke apa dengan family jugak aku mintak tolong. And satu yang kena ingat. Bila kita mintak duit mak tak kan sesekali kata tak ada lah apa lah. Seboleh mungkin mak usahakan untuk sediakan duit yang aku mintak tu. So touching mak :'(




Seburuk mana pun kita family tetap terima seadanya walaupun kadang-kadang tu gaduh jugak. Adat. Darah daging sendiri, mesti pernah tersiat walaupun sikit kan? Tapi tu semua tolak tepi atas dasar keluarga, adik beradik.


Tengok gambar hoak atas tau family aku sangat besar. 7 adik beradik. 4 lelaki 3 perempuan. Macam ni punya ramai kalau gaduh syiok. Sulung gaduh dengan yang keempat. Ketiga dengan yang keenam. Last dengan kedua. Tapi macam tu lah indah. Gaduh tapi sayang.


Jadinya, apa point yang kukuh untuk kita tinggalkan family kita?





18 comments:

~SaL IjOu~ said...

gado2 family gado2 syg..~ ;)
sgt setuju..bila susah, family jugak yg tolong~

huda jamil said...

kan kan. xada sape bole ganti family :)

mira maisara said...

gurau2 manja..bestnya kan..abg sulung mira suka sakat adik beradik.. - mira la jadi mangsa..wakaka

J.Syazwana said...

betol !
macam saya adik beradik 6 orang.
kire ramai jugak kan.
hehehehehe

huda jamil said...

kadang-kadang sakit hati kaan bile jadi bahan. tp kalau dorg tak ada kat rumah rindu pulak.

huda jamil said...

ramai jugak tu. kalau kumpul ramai2 kat rumah mau roboh. hee

misyamissyou said...

family la penting..org yg paling dekat dgn kite, w/pn kite ade kwn yg paling rapat tp family darah daging kite..xsame

huda jamil said...

yup. agree dengan kamu misya. luv my family. :)

nurpiska said...

bestnye adek bradik rmai. +.+

huda jamil said...

untunglah :) takpe. kalau adik beradik sikit, anak kan boleh ramai :P

nurpiska said...

hamboih. haha

huda jamil said...

haha.itu je satu solution kan nk bagi ramai. kehkeh

nurpiska said...

baka pulak masalahnye. haha

huda jamil said...

angry bird kamu bole membantu. hehe

nurpiska said...

ups! malulah.

huda jamil said...

:P malu kunun #

Lynn Damya said...

betul tu, tibe2 rase touching plak klw bace entry psl family ni, lagi2 sentuh psl mak..wuwu, betul diorg tetap usahakan untuk kita anak2...:( syg family kita, wuwu (homesick baru balik U)

huda jamil said...

awak homesick ye. saba eh saba. mak kite mmg baik2 ^^