berapa ramai dah?

Thursday, February 16

sharing is caring ♥


Masa godek-godek dekat fb tadi, dari atas scroll ke bawah (siap older3 post lagi) and dari bawah scroll ke atas, ternampak satu phrase yang sangat membuat aku terkedu. And I think I should share this thing with my dearest friends right here.



Adat manusia, tidak pernah ada yang sempurna kerana kesempurnaan itu hanya milik Allah. Jadi, bersyukurlah kerana kita masih diberi nafas untuk memperbaiki dan menginsafi diri dari perbuatan lampau :)





24 comments:

cinta siswi said...

masyaALLAH.. takutnya.. semoga kita dijauhkan dr semua tu

aReLaN said...

uish...mintak jauh la.hmmm

huda jamil said...

takut kan. semoga kita sentiasa beringat :)

huda jamil said...

betul3. mintak la dijauhkan.

sha my heart said...

ui, ye ke dear?

biasanya yg terjadi, kalau kita duk kata kat org, nnti kita pun jadi sama.

syafiqakarim said...

yeke.minta di jauhkan,
sebab tu kena saling minta maaf dan saling memafkan.
dosa tak pernah lekang.dan matang tak pernah di undang
hidup la dalam keadaan aman damai. :)

J.Syazwana said...

thanks for sharing.
harap dijauhkan dari menghina orang lain.
takut terkena batang hidung sendiri
:)

huda jamil said...

betul lah kan.

balasan kat dunia jugak dapat. :)

huda jamil said...

betul2. hidup dalam keadaan aman dan damai tu lebih indah kan.

huda jamil said...

wc dear <3

sbg peringatan utk kita2 yang kadang2 lupa.

Abu Huzaifah said...

err... ajal dan maut kan ditentukan Allah... kita tak tahu bile... :) tetapi hindarilah daripada menghina orang lain...

huda jamil said...

selagi kita hidup selagi tu la kena hindar perkara2 buruk ni kan :)

nurpiska said...

sangat bersyukur :)

huda jamil said...

sama lah :)

myra azraff said...

ni lah hukum karma..apa yg kita buat..kita akn dpt balik yg sepatutnya..mintak2 dijauhkan...:')

yad'z said...

everyone diberi peluang untuk melakukan taubat.. mintak dijauhkan dari dosa menghina ni...

eRza farEeha said...

thx for da sharing dear..
sy pnh dgr 1 lg ayat.."kite xlayak utk menghukum sesama manusia,Allah lebih berhak"..

TiraPengemis said...

nice entry...

huda jamil said...

hukum karma kan. kalau Allah nak turunkan balasan, tak kira masa kan :)

huda jamil said...

agree. mintak sgt dijauhkan dr sikap suka menghina org lain ni.

huda jamil said...

betul sgt. hanya Allah yang berhak judge baik buruk kita. kita cuma perlu nasihat sesama sendiri kan.

huda jamil said...

thanks :)

Lynn Damya said...

oh my God ! betul ke? aku pon terkedu dah ni (O_o') ishh....astagfirullah'al azim... :(

huda jamil said...

sy pon terkedu mase tau pasal ni.