berapa ramai dah?

Wednesday, March 21

wordless wednesday # : kerani ambil spm


Saya mempunyai seorang adik yang lahir pada tahun 1994. Ini bermaksud makhluk itu sudah mendapat keputusan SPM nya pada hari ini. Adik saya bukan seperti pelajar lain. Dia adalah serupa seperti kerani yang workaholic kerana dia selalu ada dalam macam macam majlis.


Hari Jual buku dia ada. Hari kantin/gerko dia ada. Hari sukan dia pon ada. Itu belum lagi hari gotong royong sekolah, konfem dia ada. Pendek kata jika dia seorang kerani, dia boleh dianugerahkan jawatan Pengetua Sekolah kerana kerajinannya yang tersangat membabi butanya pon.



Kerana itu saya ingin mengetahui apa bezanya saya dan dia.


UPSR zaman hingusan


Result PMR


SPM, kerani memang hebat. Surrender terus aku. :P




Kerani, setakat SPM ni kau berjaya menjauhkan tahap antara kita adik beradik ye. Aku terasa sangat beza berbanding engkau. Umpama giant dengan nobita, Tat Sing dan CROCS serta teh-o suam dengan ice-blend chocolate + pearl.



Anyway, tahniah lah ye erin. Kau membuktikan bahawa kerani juga mampu mencapai seperti orang orang yang dok gebang masuk tv tu. Tapi nanti if dapat sambung luar jangan jadi macam Amalina dah la ye. Hehe. Oppss terlebih sudah :P



p/s: Nur syuhada tu memang tak malu. Result SPM banyak C pon mahu tepek lagi. Boo.




25 comments:

acheeqa farhana said...

terbaikkkk!hebat nak mati..mati pon tak hebat mcm ni..haha..thniah kat die !

nurpiska said...

giler gempak result!

huda jamil said...

@acheeqa farhana : haha. kalau dah mati nak hebat cmne lagi achik. hahaha. adik aku kate tenkiu :)

huda jamil said...

@ika : bukan result yang gile. die yang gile ika.

nurpiska said...

otak geliga kot.

huda jamil said...

entah la eak. minum air rebusan buku agaknye.

lisa said...

muka dia cool je. pandainya :) ckp tahniah kat dia..

huda jamil said...

iye akan disampaikan. lisa pon oke la. jgn rendah diri sgt tau. hope dpt la kos farmasi tu :)

Lynn Damya said...

hahahahaha gelak guling-guling~~

huda jamil said...

guling gulimg la sampai ke laaut. heehe

syafiqakarim said...

haha bangga lu kan .
eceh,siap da pesan awal tuk si adik
tahniah utk dia.hihi

huda jamil said...

@syafiqa karim : harus la gua berbangga sbb gua pentol. haha

My Life's Journey said...

salam pekenalan ..umi singgah dan follow ..

bila baca entri ni buat umi rasa bangga dengan kerani .. berkat kerajinan semuanya boleh jadi ..taniah :)

aReLaN said...

perghhh...memang da bomb la dia nye result.hohoho

suzie rahman said...

salam huda. erin mmg terbaik r. huda punya result pon terbaiikkk. hihi..

huda jamil said...

@my life's journey : rasa mcm terbalas kan segala apa yang dok rajin2 kat sekolah tu. pheww. hehe

huda jamil said...

@arelan : dabomb sgt la kekununnye tu. hehe


@suzie rahman : errrr -.-" result huda tu hanye 1/5 dr result erin. hehe

cinta siswi said...

wooo.. hbat la keputusan kerani..hikhik.. :)

huda jamil said...

ini kerani otak besar. kite kecil saje. haha. oke, ckp je la aku y malas kn . hehe

Boni JLL3 said...

tipu! kata wordless wednesday.tapi banyak je perkataan tu..hehehehehe..


saya follow blog awak :)

huda jamil said...

cis kau boni. haha. sepatotnye kena tulis wordmore wednesday kan.

Aida Omar said...

Alhamdulillah rezeki2.. berkat usaha dia tu.. tahniah pada dia.. memang hebat lah :)

huda jamil said...

alhamdulillah. okie akan disampaikan. thanks ye aida :)

sha my heart said...

tahniah utk adik awak =)

tolong, kena serang!

Boni JLL3 said...

hahahahahahahaha..taupun...hehehehe.. :P