berapa ramai dah?

Sunday, March 4

jika rindu boleh ditimbang


Rindu! Yes I am. Sangat rindu pada Martopo, SHR-iansss, serta kehidupan sebelum bekerja tidak boleh disangkal lagi. Harus diingat. Photoshop juga tidak boleh berkompromi dalam soal hati sebegini.


Bila terpikir masa kecik kecik dulu, sentiasa inginkan kehidupan apabila sudah dewasa yang bekerjaya. Haa inilah dia. Tapi sumpah tak seindah yang disangka. Ternyata zaman belajar is the most awesome moment in my life.


Bila tiba rindu gila babi datang menjelma, aku mula menyalahkan kerajaan dan pihak universiti kerana menetapkan hanya 3 tahun tempoh kursus kami. Sepatutnya paling minimum 5-7 tahun. Barulah seorang individu itu dapat mencapai tahap kepuasan yang optimum dalam kehidupan masing2. Okie, aku tahu. Cuma aku yang fikir macam ni. Weirdo -.-"


Bila dah bekerja terasa seperti menjadi seorang yang anti-sosial. Pergi kerja balik kerja pergi kerja balik kerja pergi kerja balik kerja sehingga aku lupa berapa banyak aku dah repeat word yang sama. Anti-sosial ini sedikit sebanyak memberi effect kepada aku. Kalau dulu aku bising macam murai bogel tak ada bulu, sekarang aku pendiam seperti murai dah dapat bulu dia balik tapi tidak boleh kembali menjadi murai yang cantik.


Dan jika rindu itu boleh ditimbang dan dijual kepada apek di luar sana, aku dapat rasa aku sudah menjadi seorang yang kaya pada saat ini. Titik.




























Dan another thing. Rindu juga pada Gulahati. Sangat rindu.





42 comments:

Cik Nurul said...

hurmm pasti nurul pon akan jadi mcm ni jgk nanti.. now me dah last sem.. oh~

huda jamil said...

sedih kan bile da nak habis belajar. btw, gunekan last sem ni sebaik mungkin tau. huu rindu T___T

aReLaN said...

waaaaa...rindunya kat member2 masa kat japan dulu.

huda jamil said...

kan kan kan. rindu. tp kalau belajar dkt japan, mesti rindu tu di tahap kronik.

^_^ Zaza Nur Iman said...

bestnya... :)

mia syamilah said...

_rindu gak kt dOrg....xsbO nk wat big hugg martOpO....ak dOk ma je nie lg la rse rindu kOrg...
hOpe jd plan kite2 kn...^^ v

lisa said...

kalau rindu, make sure tak lost contact :)

gambar last comel & sweet <3 :)

huda jamil said...

@zaza : memang sgt best gile :)

@mia syamilah : hope jd la kan. xsabau!!!

@lisa: awww. sweet ke? hehe. xkan lost ontact pnye :)

yad'z said...

u betol2.. zaman belajar itu adalah memory yang sangat ohsemmm

sha my heart said...

ya, saya pun rindu saat itu.

tapi dear, kita kena ingat, hidup perlu diteruskan dan kenangan tetap kenangan, terpahat di hati =)

wah, mahalnya rindu awak =)

Fakhrul Haiyin said...

time study mmg best! tp xtahu pulak kalau da krja cmna. masanya lom tiba. :D

Lynn Damya said...

haha, klw mcm tu, sy juga kaya !!! hihi (n_n)

huda jamil said...

@yad : awesome gile kan :') sedih r gini.

huda jamil said...

@sha my heart : haah setuju. hidup perlu diteruskan. jgn sesekali trselindung sebalik kenangan :)

h A n Y S said...

kannn..masa study moment yg paling auuwwwwwSAM sekali. Ouhh rindu gila masa stadiii, nak2 masa kat utm, rindu fakulti, rindu arked meranti, rindu tasik utm, rindu balai cerap, rindu ktf, rindu semua! arggggh!

heh heh

huda jamil said...

@fakhrul : kalau da keje konfem bisan kalau tak pandai nak bahagikan masa.

huda jamil said...

@Lynn Damya : semua org kaye kalau rindu bole dijual. hehe

huda jamil said...

@hanys : sy pon utm jugak. rindu balai erap! hehe

..cik gugu.. said...

5-7 thn ? homai .. ta sggup nak ngadap bku dah -.-

yea, rindu pd kenangan -.-

huda jamil said...

kalau nak ikutkn sape tahan kan. hehe

suzie rahman said...

salam cik huda. suke lh pic spek ats tnah tu.hihi kretip :)

huda jamil said...

tu idea kwn sy tu :)

btw, thax tau <3

cinta siswi said...

alolo.. sedihnye.. (T.T)

sabaqq naaaaa~~

huda jamil said...

T____T tenkiu siswi :)

syafiqakarim said...

klo boleh di timbang..tak terkira berat nya...
amboi gambaq...pasaipa suwit sgt tuhh :p

huda jamil said...

pasaipa sy tepek gamba tu eah? hehehe

Boni JLL3 said...

yes..rindu gile masa study..banyak kenangan2 terindah bermaharajalela masa tu

Aida Omar said...

time stdy la paling best sekali bangun tidur nak tidur semua aktiviti bersama rakan.. tak sunyi langsung..

fathiahRAIHANA said...

tu dia lamanya 5 ke 7 tahun tuuu kak --" Hahaa.






cuba la tekaa nama kami takat mana, hehe :D

misyamissyou said...

hahahah lawak la sis ni..umm..sabar je la..sweet tgk anda berdua gmbar bwh tu..nak jugak! XD

Cik Nurul said...

opkos dear... sobsss T^T

huda jamil said...

@Boni JLL3 : memang kenangan sampai mati wajib ingat time belajar kan :)


@Aida Omar : kawan2 mmg pemecah kesunyian. kalau ada geram, kalau tak de bosan. hehe

huda jamil said...

@fathiahRAIHANA :sgt melampau kan 5-7 tahun. mahu terbelahak hijau tgok buku lame sgt :P


@misyamissyou : ehem, suwit ke? wink wink. hehe.

huda jamil said...

@cik Nurul : kan kan kan. sedih mcm haram T__T

~SaL IjOu~ said...

rindu pada kenangan lalu..bisa buat kita tersenyum2 sendirian~ =)

huda jamil said...

betul. setuju 120% dgn sal. mcm sewel ketawa sorg2 ble tringt dorg.

NARDtheNERD said...

baru2 je lagi ni..
esok jumpa geng kat tempat kerjaaa lagi best wooo.
:)

huda jamil said...

geng kat tempat keje jumpe dah. memang gile2. tp sometimes kawan2 u lagi awesome. heee

budak penjara said...

mmg la zmn dlu nk sngt jd org dewasa sbb dh duit bnykkan bila keje..huhu..gmbr yg first cantik tp horizontal line tu kena jaga ckit..hehe

huda jamil said...

@budak penjara : haah. dlu fikir asal ada duit je mesti senang hidup. hehe. okie, trimas ya for the comment :)

Fara E's said...

sweet moments kan ? (:

huda jamil said...

betul syg :)