berapa ramai dah?

Friday, March 2

wajib INGAT plat kereta anda !


Pernah dengar menyanyah? Menyanyah ni satu term yang digunakan untuk describe something yang nonsense gila babun yang dilakukan oleh seseorang individu.


Oleh itu aku boleh gelar diri aku menyanyah hari ni. Tadi tengah hari abang production tempat kerja aku telefon. Dia kata kereta no 6983 asal lampu tak TUTUP sejak pagi tadi.


Lantas, aku tanpa segan silu tanya akak sebelah aku. "Kak, nombor kereta akak 6983 ke ?" Akak tu menjawab sambil kerut kerut dahi serupa mahu meneran tahi. " Eah tu bukan nombor kereta kau ke ?"


Demmmmmmmmm -.-"


6983 tu benda putih ni rupanya. demmm



Asal aku tak ingat? Asal aku lupa? Nombor kereta memang kene ingat semua ke? Asal dia tak sebut JDR kenapa tak tutup lampu? Kalau ingat tiga huruf depan je tak boleh ke? Kalau lampu terbukak setengah hari apa jadi? Kenapa mesti battery jadi weak ? Kenapa dan kenapa. Arghh stress gini.


So kesimpulannya, sila INGAT no. plat kereta anda ye in case of emergency. Dah keluar kereta jangan nak tutup air-con, radio and enjin sangat la. Lampu pon kena telek jugak.



#Pesanan ini dibawa khas oleh owner JDR6983 yang gila.




22 comments:

Aida Omar said...

haha..nampaknya kena selalu ingat le nie..

huda jamil said...

memang wajib ingat dear. hehe :)

mia syamilah said...

_hahaha~
lawak2....
nasib dlu kad mtrik kO ingt nO2 skali...
klu ingt AH je??
xke parah...
hahahaha~

jgn smpai wiek btry 2 huda..
nk pagil farid da jaO da...
hahahahaha~

huda jamil said...

dulu otak masih suci, senang je nak ingat ila. no kad natrik aku : AH080128

haha. teringat bongok farid dtg bawak jumper gune shark die. aum aum. haha

^_^ Zaza Nur Iman said...

haha..kena hti2 pas ni :)

aisya said...

kalau no payah2 ni memang payah sikit nk ingat.. tp nasib baik la no plat kete sendiri ni senang je.. hehe

aisya said...

kalau no payah2 ni memang payah sikit nk ingat.. tp nasib baik la no plat kete sendiri ni senang je.. hehe

huda jamil said...

@zaza : memang ni pengajaran sgt. careless betol -.-"

huda jamil said...

@aisya : untunglah no senang nak ingat. hehe

Si BuDaK KaChAk said...

hahaha....mcm kwn sy tak tau num keta sendiri...hahaha

e4ezzati said...

lpas ni tgpkp gmbar no play buat wallpaper hp. kahkah

huda jamil said...

@si budak kachak : haa kan. bende ni normal je kan -.-"


@ezzati : mungkin tu satu cadangan y sgt superb!

mia syamilah said...

_hahhahaa~
skali yg dtg jaws 2...
hahahhaaa~

trOs idOp kete kO...
hihihihi~

huda jamil said...

haah ila. bersyukurnye mase tu. rase nak peluk cium si farid tu. hahaha

Cik Nurul said...

lehaaiii.. pas ni kene igt ye.. hihi

huda jamil said...

memang wajib gila ingat plat kete pas ni. haha

Lynn Damya said...

hahaha, kelakar~kelakar~ :p sy pon xpenah igt no plat keter, igt 3 huruf depan tu je..err tp tu pon igt2 lupa (-_-')

acheeqa farhana said...

nmbr kereta kita sme la....6983...beza cme JGQ dgn JDR je..haha

huda jamil said...

@lyn; awak lg dang sbb tak ingt huruf depan. kihkih

huda jamil said...

@acheeqa : feewit no kete kite same seyh :P

~SaL IjOu~ said...

kita mmg tempah khas no plat kete~ ;p

huda jamil said...

wah untunglah. pitih banyak mmg bole order. heee