berapa ramai dah?

Monday, February 21

melaksanakan tanggungjawab sebagai student. berehh!

student pon ade tanggungjawab ke? bosannye jadi student cam ni. belom kawen dah ade tanggungjawab segale. hey, hey! chillax la der. wa belom cakap tanggungjawab ape, lu orang dah memandai buat assumption sendiri.

actually, bukan lah besar sangat tanggunjawab yang dimaksudkan. cume mengundi jek. sebab ari ni ari pilihanraya mpp 2011 kalau kat utm. u lain, tak tau pulak ape cite. mungkin dah lepas, mungkin belom.


pilihanraya mpp, utm 2011



tapi the biggest responsibility is to be a viewer. eah yeke? viewer tu same tak dengan pemerhati. main hentam keromoh jek ayat.


sumpah bangang. kiteorang willing sesangatnye nak jadi pemerhati bila dapat tahu 1 jam=rm2.50. tu yang semua agree jek. tak tau pulak kerja pemerhati cuma duduk melangok macam batu kat tepi tuh. kalau tau seriyes tak nak apply dah jadi pemerhati. then, tamak pulak tu. kalau bole nak jage dari pukul 11 a.m straight sampai kol 4.00 p.m . mau berakar buntut kak nam sekalian oii.


so, tadi pagi nak tak nak kene la bangun awal dengan niat 'sahaja aku mandi'. . .eah silap sengal. dengan niat yang ikhlas nak jalankan tanggunjawab as pemerhati.



pagi2 dah bangun, sarapan dulu. nak energy punye pasal


tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu, still tak ade sape-sape yang incharge kat dewan (dsi) tu.

muke penat tunggu 1

muka penat tunggu 2

paling penat sekali


last-last dapat tau, rupenye pemerhati kat dsi start pukul 5.00 p.m. *dussssh! ape punye bad news la. tak inform awal2. kalau tau kiteorang apply jadi pemerhati kat fakulti brother2. ade pekdah gak. ape dah. dah la kena bangun awal. what the ?



sunyi gile lah


perasaan time tuh, geram tapi suke. geram sebab info yang akak kaunter bagi langsung tak berinformasi. setakat muka lawa (tapi haram senyum pon tak) , main facebook, jage kaunter ape lah sangat. nak keje, keje betol2 lah lah kak mona. tapi suke sebab tak payah nak jadi pemerhati lagi dah. save energy what. =D


dah tu buat ape lagi balik lah bilik. but before that, kte undi dulu. dah la tak study sape calon-calon nye. main pangkah je kot. sape lah yang menang agak-agaknye. sekali aku terundi pembangkang, macam mane? tapi tak pe lah. aku grad tahun ni, so tak akan rase efeect pro-M lah. kalau sume student macam aku, memang ranap-seranap mungkin lah utm, rimbun bernaung ni.


keadaan kat fakulti


saya menang moto!

suke sangat kenape? meroyan

kami dah mengundi, kamu pula?


hope utm tak bagi peluang kat pembangkang lah. anyway, thanks for reading my entry. rase nak tido now before gi kelas kol 5 nanti. tataa~

4 comments:

Miss Secreto De Amor said...

wah . .semangat korunk sume eh . . .? haha best je tgk . .

huda jamil said...

kalau pasal benda2 yang x kuarkan kos ni memang semangat.. heee =D

aNnE said...

hehe sabar jelah kena tunggu tu yer . hehe

huda jamil said...

mmg menguji kesabaran betol lah...heee