berapa ramai dah?

Tuesday, January 31

isu hati tak kan berakhir

"Dear Heart, please stop getting involved in everything.
Your job is to pump blood that's it"


Ye, aku akui. Sejak dua menjak tiga menjak berkecimpung dalam bidang love2 ni, hati ada jiwang sikit lah der. Tak ada lah kental mana. Beza tu beza masa single dengan couple :)


# Kalau dulu masa single, tengok orang yang couple, aku suka cakap dalam hati yang aku ni kuat dan hebat. Tak perlukan lelaki langsung dalam hidup macam orang lain. Tapi bila dah bercinta, segala apa yang jadi mesti nak kena inform dia. Dia dah macam diari kita dah.


# Dulu masa single tak pernah terfikir nak buat surprise apa bagai dekat orang sekeliling except my precious Martopo. Tapi bila dah couple, pantang nampak orang buat surprise mesti nak tiru. Plagiat sungguh.

Ini contoh plagiat suprise untuk dia. Simple but nice

# Bila dah couple baru tahu benda alah apa cemburu tu. Kadang-kadang cemburu sampai keluar dari akal. Dia minat dekat perempuan mengandung pon aku dah cukup rasa nak tikam. Nonsense bukan?


# Dulu selalu fikir diri sendiri forever alone. Buat keputusan fikir diri sendiri je. Tapi sekarang apa2 mesti merujuk pada dia, Mr. Gula garam dan jantunghati. Nak bina kehidupan bersama hingga ke syurga konon-kononnya.




Apa pon, untunglah Huda dapat kenal dengan Muhai. Makhluk yang tak pernah putus asa untuk kejutkan aku bila tertido time gayut. Walhal dia tahu bila aku dah tidur, sumpah mustahil untuk bangunkan aku. Kepada Muhai, keep it up kejutkan saya lagi ye. But I have to admit that, I love my sleep very much :P





p/s: Oh lagi satu, sapa tahan melainkan gulahati bila dah 7 bulan couple tapi baru 5 kali date -.-"



20 comments:

sitihanisahali said...

semoga bertemu jodoh dgn si dia :)

huda jamil said...

thanks for the doa ^^

Aesya Zealous said...

moga berbahagia!! heheheheh

huda jamil said...

ehem. tenkiu. insya Allah :)

nurpiska said...

comel la :)

huda jamil said...

comel? pike dua tiga empat kali. hehe

nurpiska said...

betolla :) comel je korang.

misyamissyou said...

smoga berkekalan sis! :D

huda jamil said...

bakal ipar duai i puji la. hehe. tenkiu 'adik'. haha

huda jamil said...

tenkiu tenkiu :D
mood: hati berbunga

nurpiska said...

wow trase dri i mude u. haha.

huda jamil said...

sesunggunya. memang u lg muda pon. hehe

nurpiska said...

uih? Conpius nih, tahun 1990 kan~

huda jamil said...

muda 3 hari. hehe. wah siap buat calculation tu tak tahan. hehe

nurpiska said...

wuee, yeke 'kak' huda? hehe

huda jamil said...

err. haha. ye, dik. ye piska, ye awek muiz. :P

nurpiska said...

haha =D

huda jamil said...

:)

Lynn Damya said...

haha sweet gitu ! agreed with this entry..and that last one, love sleep ! ahakz :p

huda jamil said...

love sleep eah. hehe. same pulak kite kan.