berapa ramai dah?

Wednesday, June 1

zaman budak yang tragis





sempena hari susu sedunia ni aku nak kabo sikit dekat hang cerita-cerita babi eah basi yang orang dok hot berkata sana sini. pasal ni hah: adinda kiut yang macam baby tunggal ni, kecik2 dah pandai seks.


wah budak-budak sekarang kan (nasib baik aku budak zaman dulu). kalau kita kecik-kecik datang sekolah tak ada cerita lain. balik-balik, "eah, semalam bapak kite belikan ding dang. banyak tau mainan terbaru kite. semua best tau. cume yang tak best kopok lemau je kat dalam tu".




tapi budak-budak sekarang mana main dah dengan ding dang ni hah. datang-datang sekolah mula2 tengok cermin dulu, contact lens ade ke tak. then kaki silang dengan tangan sibuk mengulik kuku sambil bercerita macam ni, "I suka lah dengan mamat tu. badan dia ketak u ollsss. poket pon tebal. sedap tau dapat peluk dia. I paling suka time dia pegang tangan I kiss pipi I. sweet kan?".


beza sangat oi. ok kalau back to kes si adinda ni. in fact, memang lah ramai anak dara yang dah pecah dara sebelum tiba waktunya. faham kan? tapi yang aku pasti tak perlu expose ok pasal kesilapan masing-masing. makin dibanggakan ada lah.


satu benda aku tak paham, baru 14 tahun dah main sedap. nanti dah besar dah tak ade benda sedap lagi dah nak main. time tu menjajau lah kau nak rasa afrika pulak. mencabar mungkin. heyy, setakat spender dengan bra mak kau belikan baik tak payah. =D


so, dekat sini niat aku bukan nak mengata tapi sama2 beringat. kita manusia memang tak pernah lepas dari melakukan kesilapan kan? semoga kesilapan itu disedari dan memohon kemaafan dari AllahS.W.T...






18 comments:

Hazamin Kalid said...

Eleh..PeranGai ko pun x betul. nak cite pasal org plak.
Mulut celupar mcm laki. bek duk kmpung taman padi lbh bgus dr ko mengumpat.

Diyana Abd Rahman said...

TORA~
rindu zaman kanak-kanak :)

huda jamil said...

hazamin khalid: oo si adinda ada penyokong. come on. sendiri cari pasal, serve u rite =D

huda jamil said...

diyana: betol2. tora best tu!

mottymot said...

saya sokong ! apa nak jadi zaman sekarang ni. hilang dara pun nak canang 1 dunia. org yang dah kahwin pun tak macam tu. :D

semudah123 said...

_hahaha~ perghh!!

xle bla la plak kn yg s0k0ng adinda 2..

hahaha~

br0....

lek2 sudah br0...

hahaha~

huda..

ak nk gelak...

hahahaa~

c(=

huda jamil said...

mottymot: betul. orang yang dah kawen xde nak kecoh2. aiyaak. siap aa yang sokong tau. tak bole blah betul..

huda jamil said...

ila: betol2 aku nak gelak gak. emo tau dia. kawan sekapal. biasalah. haha

semudah123 said...

_hahaaa~

die nk ckp k0...

mcm die 2 p0n da bt0l sgt la kn..

hahahaa~

wey!!

yg k0 ckp yg d d'add sume 2 td kt p0st fB k0 sape??

hehee~

sb0k je kn..

c(=

huda jamil said...

kau mmg kepochi kan ila. tu kawan aku lah. laen benau perangai die after sekolah ni. geli geleman den.

aku mulut memang jahat. macam tak tau.hehe

semudah123 said...

_0o...

heheheeee~

sejak2 d0k uma nie..

ak mmg da b'ubh ckit..

sume brite ak nk tau..

hahahaa~

same like kwn ak..

dlu 2d0ng lab0h..

n0w...

g club...

n tnpe segan silu..

pic prfile fB die...

die d0k0ng anjing...

huhh!!

huda jamil said...

hah? tu lagi rare. ahaha. macam2 dah sekarang. ingt benda ni je la. "niat tak menghalalkan cara". huhu

semudah123 said...

_2 die...

dial0g nur kasih da ku0...

hehehee~

membe ak 2 stdnt mesir k0t...

abis stdy..

d0k kL...

hancus!!

bju xnpak lurah...

mmg xsah..

bf p0n cine...

huhuhu~

huda jamil said...

wow! terjeut sekejap n now dah ok? how boleh culture shock sampai cam tu sekali. ni teori aku.

mungkin dulu dia ada dalam linkungan yang biasa and terkongkong.
now bila die dah dapat kuar, bebas dari keluarga, pilihan pon berjuntai2 depan mata.
then what to do, just grab it n do it selagi sempat.

semudah123 said...

_time sk0l best stdnt...upsr 5a...pmr,spm tipt0p...bru2 nie...mk die(jnde) kwen ngn bpk ckgu ak..kite ckgu kite 0rg r...dude.hahaha~ lawak..da tue k0t...tp..bcinte..mcm 0rg mude beb..ku0 dating..msg2..gayt2...fuhh!! ckgu ak 2 r cte..

hr 2 kt fB kwn ak 2..siap die ckp..sal islam...die ckp "Asking me lots of complicated things bout islam" myb de dak nsht2 kn die k0t sal islam...de 1 lg...pegang guy d0se ke?? mcm le samak lak kn...

huda jamil said...

aduii..mintak2 kawan kau kembali ke pangkal jalan. kite ni pon hah kena beringat gak. fuhfuhfuh mintak dijauhkan...

semudah123 said...

_2 la kn..h0pe die dpt r ptunj0k...mmg elak di ja0 kn la..selisih malaikat 44...tk0t sey tg0k skrg nie...huhhh!!

huda jamil said...

tu la pasal. macam2 jadi hah.