berapa ramai dah?

Tuesday, June 26

nasib tidak boleh dijangka

Bila time study semua nampak sama sahaja. Tidak ada yang kurang tidak ada yang lebih. Bersama-sama lebih kurang tiga tahun dan akhirnya study habis dan pengembaraan yang mencabar pun bermula.




Tak mudah untuk jadi senang, tak senang juga utuk jadi susah. Mungkin sebelum ini, aku sentiasa berfikir untuk menjadi seorang yang dewasa itu adalah perkara yang mudah since kehidupan yang dijalani tetap sama seperti biasa cuma ketiadaan kawan-kawan di sisi. 





Tapi bila setahun berlalu, keadaan di luar sudah banyak berubah. Kawan-kawan dan kehidupan masing-masing sudah cukup buat aku menjauhkan diri. Malu mungkin. Tidak setanding dengan mereka. Ya ya, time study nampak sama, bila dah kerja boleh compare siapa yang di depan dan siapa yang di belakang. How shame am I. =(


Saat ini, mula menyalahkan diri sendiri. Kenapa tidak boleh menjadi seperti mereka. Keyakinan diri yang sangat rendah perlu dibawa berunding. Sangat mengganggu emosi dan perasaan. Persoalan berkaitan future berlegar-legar dalam kepala dan aku mula risau dengan isu tersebut. Mungkin aku yang sambil lewa? Tidak serius? 




Urgh berat beban. Tak guna juga sekadar post di blog tanpa ada langkah penyelesaian yang diambil. Face it! Don't facebook/blog it! But how? T____T






6 comments:

mia syamilah said...

_relax la huda....kO ngn ak alami bnde yg sme je...klu kO ngn kwn2..ak rse rndah sgt diri nie ngn adik2 ak...dOrg kje gji meletOp2...sdg kn ak...nk sare idOp sndiri pOn t'cungap2...dOrg le bg ibu+ayah ak wit bulan2...ak nie bg...mcm xpayah bg je...hhuhuhu~

huda jamil said...

ila :(
sedih la bila cakap pasal ni. nak tak nak memang kena sentiasa percaya pd diri sendiri. kena search dan search dans earch kerja kosong lagi. huhu

Boni JLL3 said...

yakin pada diri sendiri.. jangan putus asa k.. itu je nasihat saya utk awak

huda jamil said...

thanks boni untuk nasihat itu. sdg cuba menaikkan keyakinan diri sendiri :)

cinta siswi said...

cool k akak..hehe.. :) lain org lain rezekinya..

selamat berpuasa kakak comel.. :)

huda jamil said...

thanks siswi :)
selamat berpuasa jugak siswi cute :)