berapa ramai dah?

Friday, April 6

mari guna sabun papaya


Di zaman serba moden ini, seringkala kita dihidangkan dengan penemuan produk yang terkemuka di seluruh dunia hanya semata-mata untuk mencantikkan kulit wajah. Perlu diingat, keberkesanan produk ini perlu selari dengan jumlah wang di poket pada setiap masa. Ini kerana mahal gila la wei produk international ni.


Pengenalan seperti karangan SPM bukan? Ekceli entry ni lebih berbentuk testimoni pengguna sabun papaya. Siapa tak kenal sabun papaya atau betik boleh digelar sebagai noob dan juga loser.



Ciri2 sabun papaya:
- bewarna oren
- berbentuk segi empat tepat
- range harga RM5-7
- can be divided into six part which each part can stand for about 2-3 weeks.



TESTIMONI :
Dahulu kulit saya sangat hitam. Lagi-lagi setelah mengalami sunburn dan saya sangat down sekali pada masa itu. Saya harapkan Garnier dapat membantu memulihkan dalam jangka masa yang singkat. Akan tetapi urgh saya buntu. Sehinggakan satu hari rakan saya, Nur Piska menyarankan saya mengguna produk ini. Selepas 2-3 hari memakai, saya dapat rasa kulit saya tegang seperti dicocok botox ye. Jadi perubahan yang sangat ketara dalam tempoh sebulan, kulit saya nampak lebih halus, mulus, suci dan murni :p


Sebelum (kantoi, gambar dalam toilet)



Selepas. (okie kantoi dekat office berangan)


Nampak ada perubahanatau tidak? Ini gambar original bukan diphotoshop. Btw, muke sunburn tu memang geli gilos kan. Sehari dua kena tanggung camni, tapi bila dah pakai Papaya no more kulit menggelupas oke :)



#Jika kulit cantik pasti sidia bertambah sayang :)


52 comments:

misyamissyou said...

waaaa cm best je papaya gtu..huhuu

huda jamil said...

best best. cube lah misya :) hehe

norfarhanah said...

Saya tak boleh guna sabun papaya, Buat kulit muka ku bertambah kering dan kusam, Huhuhu, Cuma nak cakap yang kulit saya tak sesuai. Kbai. HEHEHEHHE

huda jamil said...

alolo. kulit kite tak sama ye farhana. mungkin kulit awak kulit mahal. hehe :p

Boni JLL3 said...

wah..boleh cuba sabun ni..murah pun murah

huda jamil said...

silalah cuba silalah. lelaki pon sesuai guna jugak since my father pon guna. hehe :)

zaza iman said...

zaza skg pakai sabun dr a&a beuty..n susu kambing..sebab kulit bmasalah skg...smalam beli tomato sapu kt muka.. =)

huda jamil said...

wah mcm best je gune tomato tu zaza. mesti rase sejuk je kan. patot la kulit zaza cantik :)

norfarhanah said...

Hahaha, Memey ahhhhh, tu kena guna Safi rania GOLD. Mahaiiii tuuuu. Hahaha!

Nor Azam said...

sama je ak tgk. xde perubahan pon :p

huda jamil said...

@norfarhanah: tepek muke dengan gold bar terus. gerenti cun meleun. hehe

huda jamil said...

@azam sengal : komen berbaur jeles. aku tau. haha

nurpiska said...

sayang kau lebey huda sebab mention nama aku dalam ni :)

huda jamil said...

eah ada ke aku mention kat atas? hehe, btw sesame :)

syafiqakarim said...

ramai kata elok...
nak try la

huda jamil said...

silakan try syafiqa, untung2 sabun tu sesuai dgn kulit kamu :)

Cik Nurul said...

sabun ni pemes dulu2 kan? tapi kadang ada jenis kulit tak sesuai. :(

huda jamil said...

haah sabun lame2 gitu. tp huda baru tahu baru2 ni. hehe.

Imran nyambek said...

ubat gigi ade tak?

huda jamil said...

err. kalau ada mesti laku kan. jom cari !!!

zaujah until jannah said...

hua rezeki. murah dan berkesan le teww

TiraPengemis said...

pernah tahu pasal sabun nie....tp xpenah beli...hehehehe

huda jamil said...

@zaujah : haah. bersyukur sbb memang sesuai dgn kulit muke :)

huda jamil said...

@tira : try la tira. pasti puas hati. hehe

cinta siswi said...

ramai gune sabun nie.. tp siswi xleh gune..hihi.. xsesuai dgn muka siswi kot..hohoh

huda jamil said...

tu la. kadang2 produk2 mcm ni bersifat kejam dekat kulit yg tak sesuai. jd berhati2 lah. hehe

Rain said...

hai miss papaya comel haha.

gurau ok. makin syg lah cik abe ye dok?..

:)

huda jamil said...

sesunggunnya rain, main syg abe. hehe

Anonymous said...

Lepas guna sabun papaya, tk pakai toner tau moisturizing kh? Mau sgt try sabun papaya ni tp takut kering muka...

huda jamil said...

tak tahu pulak kalau pakai papaya tanpa moisturizer akan kering atau tidak. tp sy akan make sure after cuci muka sy pakai toner + moisturizer. jd lembut spt roti :)

Anonymous said...

Ok,,,akan cube,,,,tp ntk kult tgan.muahahaha,,,(sunburn kowt)

huda jamil said...

kalau nak putih the whole body why not cuba vaseline for body.

silent girl learn english said...

yup,, guna pencuci muka papaya akan menyebabkan kulit kite menjadi kering dan tegang. akan tetapi,lepas cuci muka tu guna la BIO-OIL. boleh hilangkan parut and more info search google :)

huda jamil said...

oh nice info, memang dah lama teringin nak pakai bio-oil tu. tp mesti x tercapai. thanks :)

Anonymous said...

toner and moituraizer tu jenama apa?

huda jamil said...

pencuci, toner dan moisturizer semua pakai produk garnier.

Anonymous said...

sy pun pengguna setia sabun papaya...mmg bkesan..jerawat pn xde...muka licin..halus..sy keturunan cina..muka kdg2 bminyak..now xde dah..

huda jamil said...

to anon, kulit kite sesuai dgn sabun ni. tu yg turn to positive effect :)

Boyz said...

sabun ni sesuai tak untuk lelaki ? bcos i already try ... tapi hasilnya tetap same je ...

huda jamil said...

xbole nak sure sgt. ikut kulit. sbb my father try muke jd licin, tp my brother pakai abis rosak muka.

atein syiera said...

papaya soap ni x menghakis kulit ke?? sesetengah org ckp menghakis kulit...was2 nk pkai

Anonymous said...

sabun papaya ni boleh hilangkan jeragat tak?

Anonymous said...

With these a choice of portions, buyers can be used
to find the mass this is certainly compatible with or perhaps kitchen
play sets as well as heating expectations. Hang around a 1 minute over the document to totally calm.
In terms of iron clays greatly reduce 10-30% back when run.

Within the evenly floured board, come each of our dough more than to with 1/8 within thick (currently
the sleeker, the very cleaner) and only reduce designs to
make absolutely around cookies about 2 in diameter. An individual
not an evening, decorate this method however so as to add colour in addition hype around
the treat.

my weblog ... Maryanna Fusilier

Anonymous said...

Blueberry soft serve, , doesn't need egg for doing that exact same formation. This is extraordinary ranges, such as moderate the kitchen, that don't have a number of piled up counter-top area.
Start by going to the horse's jaws. Home appliances are incredibly admired reality all of us want or perhaps routines to become or stay a great deal easier with the cooking. Tiny bit well understood desire when the actual a hand to generatte some kind of cures meals.

Also visit my website ... Blaine Karnes

Anonymous said...

Nothing at all is additional unmindful due to making an effort to
undertake many purpose several times a day.
Unquestionably the E6000 epoxy are usually in having upper jaw hand crafted
jewelry no cost predominant combined with works with methods .
various materials that're employed for creating jewelry. Within the other hand, that a majority of basically would depend on the actual ham you have now in their compared to, in what way little you chop the problem and just what atmosphere yourself placed. The good news is, with this manufacturing constructed of toaster stoves belonging to the the last few years, they sometimes are identified as table stoves, being able to acknowledge everyone same real business opportunities traditional casino old-fashioned oven. Number one in the tomato plus red onion.

Here is my web page 2 slice red toaster covers

Honey Ayell said...

Sabun ni sesuai utk putihkn bdan.ilangkan hitam2 celah peha,ketiak tu.tpi kna istiqamah. kalau pakai kt muka agak xsesuai.keringkn kulit muka.

Anonymous said...

Hitam mcm pariah? Racist bitch!

Anonymous said...

salam, nak tya sabun ni pakai mcm mana? letak kat muka lepastu biar sampai kering ke? ataupun pakai biar basah2 ? hehe mtk tlg explain ye

Anonymous said...

Hitam mcm pariah??? You stupid uneducated Racist!!!! In this century of knowledge, being racist only proves how low in society you really are! Mind It!

huda jamil said...

I am sorry for that racist thing. This entry was written on few years back, and maybe that time my brain not fully developed and in return I am become kind of immature.

Pls forgive me my friends.

zue holdin said...

Masih gne sabun papaya?

Viss Nazlif said...

sy nak tnya boleh ka sabun ni hilangkan jerawat