berapa ramai dah?

Monday, October 31

kepuasan oh kepuasan


Kepuasan

::

Bagi aku kepuasan sangat sangat penting dalam macam macam perkara yang kita lakukan. Err maksud aku lebih kepada kepuasan dalam pekerjaan. Bukan kepuasan lain okie -.-"


Selagi kau tak rasa puas, selagi tu kau akan rasa malas, kuat mengeluh, muka serupa ayam dan sebagainya. Oh aku sedang cakap tentang aku. Ye, aku tengah ada dalam mood tak berapa nak puas sangat.


Pressure makin bertambah, task atas meja makin menggunung tapi wages still same! Wadehek! It is not about I yang suka tangguh-tangguh kerja but it's more bout management problem. Macam mana nak bagi pekerja loyal dengan company ni kalau ni lah cara utk kau jaga kebajikan pekerja.


Zaman sekarang kalau duit masyuk, oraang tutup mulut. Tapi kalau gaji tak asyuuk, kerja makin tambah, memang pekerja tak kan duduk diam lah kan. Alahai, meh sini biar aku jadi employer. Memang tak lah company tu nak membangun. Haha.


Oke, waktu lunch dah habis pulak. Pressure pressure pressure!



( p/s : nak tidur lah gini. )




2 comments:

acheeqa farhana said...

takde keje y best dlm dunia ni..hehe

huda jamil said...

oh, sunguh tepat acik! haha. mmg betul pon